Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt un băiat de 17 ani. Sunt creativ, cu idei spontane, cu performanțe școlare, am o familie unită și înstărită, nu duc lipsă de nimic. Nu duc lipsă de prieteni, văd lumea într-o nuanță roz…. Cu toate astea, în ultima perioadă am intrat într-o depresie de care mă chinui să scap. Problema mea se referă la senul existențial, nu doar al meu, ci al oricărei persoane din lume: de ce trăim?, existăm cu un scop?, ce se întâmplă după moarte?

Terapeuti.ro 7:45am Jun 13
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună. Sunt un băiat de 17 ani și pot spune despre mine că am o viziune deosebită asupra vieții. Sunt o persoană foarte pozitivă și comunicabilă în compania celor de vârsta mea, mai copilăros de fel. Sunt creativ, cu idei spontane, constante. Am performanțe școlare destul de bune. Practic sportul. Am o imaginație bogată, o gândire analitică. Am o familie unită, puternică, înstărită, deci nu duc lipsă de nimic. Nu am deficiențe pe plan sentimental cu fetele. Nu duc lipsă de prieteni. Am vise și scopuri foarte mari pentru viață. Văd lumea într-o nuanță roz, dar mereu am păstrat realitatea ca principiu.
Cu toate astea, în ultima perioadă am intrat într-o depresie de care mă chinui să scap. Problema mea se referă la senul existențial, nu doar al meu, ci al oricărei persoane din lume. Problema este atât de abstractă, încât mă leg de orice lucru ce are legătură cu viața: de ce trăim?, existăm cu un scop?, suntem o greșeală a Universului?, de ce depunem atât efort pentru a muri într-un final?, este moartea o eliberare?, ce se întâmplă după moarte?. Important e că la multe din aceste întrebări știu răspunsul, dar nu mă pot împăca cu ideea.
Această depresie ma făcut foarte pesimist cu toate că, până acum, nu știam ce înseamnă acest cuvânt pentru mine. Îmi dau seama că poate este doar o perioadă, că voi găsi sensul vieții mele, că voi accepta pe deplin ideea existențialului uman într-un final. Toate astea le doresc foarte mult. Prin urmare apare o altă întrebare simplă: Dacă nu reușesc să aflu toate aceste lucruri? Dacă mor prea devreme?
Depresia respectivă a apărut din senin. Nu cred că e o consecință a unui lucru. Știam de eistența ei, dar nu credeam că s-ar putea manifesta asupra mea. Menționez că nu se menține constant. În momentele în care sunt ocupat cu ceva de moment, depresia e inexistentă. Cu toate astea, nu mai am aceeași motivație să fac lucrurile ce îmi plac, să studiez pentru a-mi atinge scopul, să mă mențin sănătos – nu mai găsesc sens în ele.
Cum scap din infernul ăsta?


Tiberiu Seeberger 7:56am Jun 13
Bună ziua. Nimic nu pornește dintr-o dată, totul se leagă de tot. Sunt multe persoane care au această problemă, iar eu le încurajez și totodată vă încurajez să mergeți într-o terapie pentru a explora lumea dumneavoastră interioară și dorințele adevărate ale dumneavoastră. Ceea ce simțiți acum este din cauza faptului că ați făcut ceea ce au vrut alții și prea puțin din ceea ce ați vrut și dumneavoastră.
Cu stimă, Psih Tiberiu Seeberger

Oana Vascan 8:05am Jun 13
Îmi scrii te rog în privat? Am ceva pe care îl consider deosebit de util de împărtășit cu tine, dar nu se poate atașa intr-un comentariu la postare.

Lucia Morandini 8:09am Jun 13
Ai de luat vreo decizie mai importanta cumva? Gen tu vrei sa dai la facultatea de arte si parintii te vor la ase? E uzual ca acest gen de "analiza" sa apara in momente in care trebuie sa faci/alegi ceva care are impact mare asupra viitorului

Catalin Popa 9:38am Jun 13
Era odata un print al caruyi tata l-a crescut ferit de tot ce putea fi rau, pentru ca si el sa ajunga tot un mare conducator. Dar printul, de fiecare data cand iesea din palat, lua cate un pic contact cu realitatea, si cadea in depresie ! Realitatea luand fata unui om batran, a unui om bolnav, si in cele din urma a unei inmormantari. Printul pleaca din palat si ajunge pana la urma sa inteleaga lumea, intemeind budismul. Deci framantarea ta e veche si universal umana. O alta poveste ne zice ca omul a fost creat de un Dumnezeu desavarsit de bun, dar nu l-a ascultat, hotarand el, fiinta limitata ce e binele si raul. Asa a cunoscut moartea si a aparut constiinta de sine. Dar Dumnezeu, in dragostea lui pentru ceea ce a creat, i-a aratat o cale de iesire, si de aceea traim intr-o cultura a carei piatra de temelie este Hristos. In sfarsit, povestea zilei de astazi e ca toata intelepciunea de mii de ani e doar o superstitie, omul nu se stie de unde vine si unde se duce, despre moarte nu vorbim si daca nu vorbim ea nici nu exista iar fiecare sa faca ce il taie capul

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18963 raspunsuri primite pentru 4016 intrebari
(in categoria actuala: 2286 raspunsuri primite pentru 544 intrebari)