consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 19 ani si locuiesc în Grecia. Mama a încercat ieri sa se sinucidă din cauza unui barbat cu care a fost împreună, dar s-au despărțit. A luat vreo 30 de pastile de Distonocalm. La psiholog n-o sa ma lase sa o duc pentru ca este foarte încăpățânată.

Terapeuti.ro 5:56am Jun 13
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua, am 19 ani si locuiesc în Grecia de aproximativ 10 ani. Mama este despărțită de tatăl meu de 4 ani, el este cu o altă femeie, are o altă familie. Mama ieri a încercat sa se sinucidă din cauza unui barbat cu care a fost împreună pentru ca sau despărțit si ea zice ca il iubește si ca nu vrea sa trăiască fără el, iar el numai vrea sa fie împreună. Ea a luat ieri vreo 30 de pastile, distonocalm, încercând sa se sinucidă din cauza lui, însă eu nu accept asa ceva, nu vreau sa se întâmple asta, va rog ajutați-mă cu un sfat… La psiholog n-o sa ma lase s-o duc pentru ca este foarte încăpățânată si face doar ce stie ea


Botezat-Antonescu Radu 6:17am Jun 13
nu stiu daca este vorba doar de psiholog… un consult psihiatric ar fi de dorit (nu stim prin ce criza trece mama ta in realitate). Amenintarile si tentativele de suicid trebuie sa fie luate in serios! Problema este ca daca ea se opune… nu ai cum sa o fortezi in fata legii… poti chema salvarea si preferabil politia pt a o interna cu forta daca este (asa cum pare) un pericol pt sine. Curaj si succes!

Psiholog Laura Sandu 7:55am Jun 13
Imi pare foarte rau ca treci prin asa ceva cu mama ta! Orice amenintare cu suicidul trebuie luata in serios si trebuie chemata salvarea! Internata fiind, fie ca-i place fie ca nu, va avea intalnire cu un psihiatru, ceea ce este bine si pentru ea si pentru linistea ta. Dar se pare ca si tu ai nevoie de sustinerea unui specialist. Ingrijeste-te si de tine, pentru ca din pacate mama ta nu are capacitatea sa se ingrijeasca nici de sine… Mi se pare ca ati inversat rolurile: tu ai devenit adultul si ea copilul, ceea ce nu este sanatos pentru tine. La 19 ani esti inca in tranzitie sa devii adult si ai nevoie de sustinere, mai ales emotional.

Olimpia Ciocea 8:27am Jun 13
Subscriu colegilor mei.Ai mai putea sa-i spui ca tu o iubesti si ea este f importanta in viata ta si de aceea ar fi important sa ceara ajutor specializat.Din pacate nu poti sa-i rezolvi problemele , poti doar sa incerci sa o intelegi si sa-i fii alaturi.Mult succes!

Marius Dumitrescu 9:54am Jun 13
"Sunt sinucideri si sinucideri.". Daca lucrurile miros putin a santaj, adica intr-un fel sau altul erati deja anuntati in speranta ca indirect va afla si cel pe care il considera raspunzator, este normal sa empatizezi cu ea dar poti toto o data sa o atentionezi ca religia nu recunoaste astfel de gesturi ca justificate si mai ales ca face de fapt o foarte mare gresala fata de tine, caci te-a adus pe lume fara sa te intrebe daca vrei ori ba iar asta implica si o asumare a responsablitatii, mergand pana la amintirea unor valori importante pentru ea, unittea familiei, a fi bunica pentru npoteii ei, etc. Daca lucrurile sunt serioase evident este mai bine sa urmazi sfaturile antevorbitorilor mei. In medie se fac intre 12-14 incercari pana se reuseste o sinucidere, Insa evident exista si exceptii asa ca desi mama ta prefera modeulul "feminin" de sinucidere, adica fara violenta sau varsare evidenta de sange, cel mai bine ar fi sa imbini cele prezentate ca raspuns si sa actionezi tot o data preventiv daca situatia impune.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile