consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu nu vrea sa scrie la scoala din proprie initiativa, raspunde foarte greu la intrebari, nu este curios ca ceilalti copii, nu riposteaza in momentul in care este agresat fizic si verbal, in loc sa se supere pe copii, el rade…ca si cum ar crede ca este o joaca. Mai are momente când rade din senin.

Terapeuti.ro 6:04am Jun 15
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Bună ziua! Sunt mama unui băiețel de 8 ani. El a vorbit tarziu si atunci cu ajutor. Facem sedinte de logopedie si a avansat destul de bine. Am fost cu el de câteva ori la psiholog si la psihiatru si am primit acelasi raspuns: copilul e bine, nu are nici o problema de ordin psihic. Ceea ce ma face sa ma ingrijorez foarte tare este comportamentul lui: nu vrea sa scrie la scoala din proprie initiativa, raspunde foarte greu la intrebari, nu este curios ca ceilalti copii, nu riposteaza in momentul in care este agresat fizic si verbal, in loc sa se supere pe copii el rade…ca si cum ar crede ca este o joaca. Mai are momente când rade din senin. Nu stiu ce sa mai fac si încotro sa ne mai ducem. Parca ne-am epuizat toate sansele. E posibil sa fie si din cauza vocabularului sărăcăcios si a lacunelor dar nu stiu ce sa mai cred. Se joacă cu toți copii in parc, leagă prietenii destul de repede. Va rog din suflet sa-mi răspundeți!

Doina Zamfirescu 6:40am Jun 15
Ati fost la psiholog dar l-a evaluat?
Alina Lazar
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Si ati discutat despre rezultate? Cum si-a explicat psihologul comportamentul lui? De obicei evaluarea este completata de observatie si apoi urmeaza concluziile.
Alina Lazar
Alina Lazar Copilul e bine, doar că e nevoie de timp, multă muncă şi foarte multă răbdare. Cam atât mi s-a spus.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Suna vag. Cel putin pentru mine. V-a spus ce anume sa faceti?
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Daca deja lucreaza cineva cu el poate este nevoie de timp. Fiecare are ritmul sau.
Alina Lazar
Alina Lazar Să-i ofer libertate( de mic nu i-am dat voie sa cunoasca mediul înconjurător, de frica sa nu se lovească etc) sa nu-i las intrebari fara raspuns ( obisnuiam destul de des sa-l lăsăm sa vorbească singur). Cum ne-a spus psihiatrul: l-am neglijat când era mai mic şi el ne răspunde cu încăpățânare si negare.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu In afara de timpul de care are el nevoie poate aveti nevoie de indrumari pentru a-l ajuta. Vorbiti cu terapeutul sa va indrume.
Alina Lazar
Alina Lazar Şi lista poate continua. Sunt destul de conştienta ca este asa din cauza mea.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Va sugerez sa discutati cu un terapeut. Sesizez un sentiment de vina care de multe ori ne poate impedica sa facem ca lucrurile sa fie bine.
Alina Lazar
Alina Lazar Am fost si eu la psiholog, pentru ca am simtit ca am nevoie eu de ajutor. Si de când am inceput sa-mi schimb atitudinea fata de el, a inceput sa faca progrese. Poate ca ma grăbesc si mi-as dori sa-si revină repede.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Cel mai posibil. Aveti rabdare,cred ca este greu ca si parinte dar este spre binele lui.
Alina Lazar
Alina Lazar Ma simt foarte vinovată. Avea 2 ani când eu aveam 2 locuri de munca, din cauza lipsei banilor, si el saracutul când ajungeam acasa de plimba cu jucăriile dupa mine prin toata casa ca sa ma joc cu el, dar eu nu aveam timp…Si uite asa a trecut timpul si nu mi-am dat seama atunci ca el v-a avea de suferit din cauza mea.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Incercati sa nu va mai concentrati pe ce a fost-si nu mai poate fi schimbat- ci pe ceea ce faceti si din cate spuneti da rezultate. Nici un parinte nu stie cum trebuie sa fie un parinte cat mai bun pentru copilul sau. Oamenii mai fac greseli. Si daca a…Vezi mai mult
Alina Lazar
Alina Lazar El este un copil foarte sensibil, afectuos, timid, nu se ceartă cu copii, indiferent de ce-i fac. Dar in acelasi timp este si foarte incapatanat si daca nu vrea sa daca ceva, nu face. L-am pedepsit din cauza ca nu vrea sa lucreze la scoala si a fost mult mai rău. Nu suporta sa ridici tonul la el.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Atunci adaptati-va la nevoile lui emotionale si incercati sa gasiti o cale de comunicare cu el bazata pe acestea. Si nu in ultimul rand: aveti grija de dvs. Prin asta inteleg sa mergeti sa discutati cu un terapeut daca simtiti ca situatia va depaseste.
Alina Lazar
Alina Lazar Multumesc din suflet. Mai grav este ca doamna învățătoare nu prea mai are rabdare cu el si îmi tot spune sa merg cu el la psiholog.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Mergeti deja si probabil si ea stie. Spuneti-i ca este nevoie de rabdare. Teoretic-de multe ori din pacate- ar trebui sa stie asta.
Alina Lazar
Alina Lazar Ar trebui dar nu stie. Acum 2 saptamani doamna a spus ca este cel mai bun la matematica si ca citeste foarte bine. Va puteti imagina ca m-am simtit foarte mandra de el. Saptamana trecuta nu a avut chef sa faca un test la matematica din proprie initiativa si atunci a spus ca trebuie sa-l duc la psiholog. Nu mai stiu ce sa cred.
Doina Zamfirescu
Doina Zamfirescu Nimic deosebit. Oamenii nu sunt consecventi. Ea ca educatoare s-a obisnuit sa ceara cat mai mult. Uneori se poate, alterori nu. Incercati sa nu va mai ingrijorati. O zi buna!
Alina Lazar
Alina Lazar Multumesc din suflet. Asemenea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed