consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Locuiesc cu socrii, sunt mai dificili, nu pot sa le zic nimic si imi descarc toti nervii pe fetita mea de 3 ani. Strig la ea si ii mai dau si cate o palma la fund.

Terapeuti.ro 5:08am Aug 21
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,as avea si eu nevoie de putin ajutor. Am o fetita de 3 ani jumate si ju stiu cum sa ma comport cu ea. Locuiesc cu socri si sunt mai dificili si tot timpul cand gasesc ceva de comentat si ma inervez nu pot sa le zic nimica si imi descarc toti nervi pe fetita,strig la ea si mai este si cand ii mai dau si o palma la fund. Saraca de multe ori incepe sa planga dupa ce sttig pe ea si dupa ce imi dau seama ca ce fac imi pare foarte rau ca am strigat pe ea ca nu are nici o vina. Va rog dati-mi un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.va multumesc si astept sa imi raspundeti.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 6:44am Aug 21
sfatul este evident: NU va mai varsati nervii pe copil! Inteleg ca, din motive ‘politice’, nu va puteti confrunta socrii. Atunci gasiti alta metoda de a va descarca: un sac de box, o plimbare in jurul casei, ORICE! Totusi aveti o problema in familie si va sugerez sa va focalizati pe ea impreuna cu sotul. Copilul este pe primul loc! Se poate, succes!

Psihologul Va Raspunde 7:59am Aug 21
Iesi din mediul in care tu TE LASI AGRESATA, pentru ca altfel iti distrugi copilul. In tarile civilizate din Europa, pentru astfel de abuzuri asupra unui copil se intervine legal… La noi, datorita conceptiilor balcanice, se mai taraganeaza, desi legile exista. Cu alte cuvinte, esti o VICTIMA (a socrilor?) devenita AGRESOR, si daca nu iei masuri acum, vei suferi atat tu, cat mai ales fiica ta, pentru toata viata. Primii 7 ani de viata sunt extrem de importanti pentru copil, si orice abuz, lovire sau strigat, ramane imprimat acolo pentru zeci de ani.

Clau Anki 12:26pm Aug 21
Draga mea, socrii tai nu stiu care este problema ta, daca tu o tii in secret; de asemenea, te mai condamna o data in plus (pe langa celelalte lucruri pe care ti le reproseaza), si pentru ca nu te porti frumos cu nepotica lor. Fetita vine la tine cu pretentii tipice si te gaseste pe acest fond emotional (furie). Tie iti este confortabil sa te descarci acum. Problema in sine nu este descarcarea propriu-zisa, ci momentul si persoana. In primul rand momentul nu corespunde nefiind congruent cu problema ta; apoi persoana este cea nepotrivita. Daca te gandesti ca noi te putem ajuta, atunci esti pe drumul cel bun, dar putin cotit si de data asta; e foarte bine ca ceri ajutor, insa o consiliere psihologica sustinuta ti-ar fi mai de folos decat cateva randuri pe care ti le scriem noi aici. Un psiholog te-ar putea invata cum sa-ti gestionezi furia; apoi te-ar mai putea invata cum sa comunici asertiv si sa-ti ceri drepturile; te-ar putea invata un mod foarte elegant de a spune NU, etc. Dar toate aceste lucruri se invata in timp, apoi tu aplici, apoi discuti care au fost greutatile in implementarea lor, apoi psihologul personalizeaza trainingul in functie de ritmul tau, etc. Cu alte cuvine, noi nu-ti putem scrie aici foile-ton si nici nu-ti putem preda cursuri. E prea complicat. Aceste lucruri le poti invata si prin video-conferinta, la distanta, daca te hotarasti. Dar cel mai bine e sa gasesti in orasul tau un psiholog cu care sa rezonezi si sa va apucati impreuna de treaba. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed