Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiica mea a renuntat sa mearga anul trecut la facultate. Acum este admisa din nou, dar nu stiu daca o sa aiba puterea sa mearga. Imi reproseaza ca i-am distrus viata, ca nu o inteleg, ca nu fac nimic pentru ea.

Terapeuti.ro 7:10am Sep 19
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Va solicit ajutorul intr-o probleme legata de fiica mea care are 20 de ani, a renuntat sa mearga anul trecut la facultate, acum este admisa din nou dar nu stiu daca o sa aiba puterea sa mearga. In fine, disperarea mea este mare deoarece imi reproseaza ca i-am distrus viata, ca nu o inteleg, ca nu fac nimic pentru ea,a devenit agresiva , tipa, ne jigneste.
Incer sa -i sugerez sa faca ceva dar nu merge, nu are prieteni, prietene nu tine legatura cu nimeni din liceu ( imi argumenteaza ca toata lumea ii face rau, o jigneste, o umileste).
Acum eu ca mama sunt disperta de situatie, relatia cu tata este tensionata ( de cele mai multe ori o evita pentru a nu incepe snadalul).
In concluzie se simte o ratata, neintegrata, ca nu o sa se uite nimeni la ea,iar in anul acesta pur si simplu a stat in casa fara sa faca nimic.
Sincer, eu nu mai sper ca se mai poate indrepta ceva, parerea dvoastra care este? Eu nu stiu cum sa ma mai port cu ea, cum sa vorbesc si ce sa-i mai spun.
Cu multumiri,


Botezat-Antonescu Radu 7:40am Sep 19
este posibil sa treaca printr-o criza existentiala si ma gandesc ca o psihoterapie ar ajuta-o sa se redreseze, sa isi gaseasca echilibrul. De obicei adevarul este la mijloc insa trebuie si cautat. Succes!

Caius Ionescu 10:13am Sep 19
E clar ca trebuie sa cautati ajutor in exterior. La un psiholog sau poate psihiatru. Incercati sa va folositi energia in directia asta si sa acceptati ca nu exista un mod ”corect” de a va comporta.Daca ati fi chiar atat de insuportabila, o fata la 20 de ani ar cauta sa plece, sa isi faca un rost in viata, ori inteleg ca nu cauta asta. Ea are nevoie de ajutor si asta e (probabil) modul ei de a va tine aproape. Cum sa procedati exact nu va poate spune nimeni, pentru ca nimeni nu o cunoaste mai bine decat dvs.

Rodica Ionica 4:29am Sep 20
Vorba dulce mult aduce…nu o obliga să facă ce vrei tu….. s-au să îți îndeplinească visele tale

Maria Adam 6:14am Sep 20
Este cert ca trece printr-o criza existentiala.Ideea este , trebuie sa depaseasca aceasta situatie, sa depasiti impreuna…insa cu ajutor de specialitate.Aici ma refer strict la paiholog/psihoterapeut.Trebuie vazut de unde a aparut aceasta agresivitate/izolare ,si gasit impreuna cu specialistul , solutia.Va doresc rabdare si putere!

Georgescu Diana 7:28am Sep 20
are prieten? ii trebuie unul sau macar sa mearga la sala

Mihaela Comisel 10:22am Sep 20
Sugestia mea este ca inainte de terapie sa faca si un consult psihiatric. De fapt, cred ca toata familia ar trebui macar odata sa treca pe la psiholog, pentru ca "suferinta" ei este o consecinta a mediului din casa, este o somatizare a comportamentului dintre parinti si dintre parinti si ea.

Psiholog Daniel Mois 2:27pm Sep 20
Presiune dvs pentru a merge la facultate agraveaza problemele deja existente. Este majora, si are nevoie de libertate, de autonomie, de viata ei personala. Intruziunea dvs in viata ei ii face rau.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita