consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

La locul de munca nu sunt multumit aproape de nimic, relatia cu prietenii e una destul de complicata. Nu mai simt nicio placere in a iesi cu ei sau a face anumite lucruri constructive sau nu.

Terapeuti.ro 7:54am Dec 4
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Evenimente negative din copilarie:
Tatal meu a murit cand eram in liceu ( 2013 )

Studii si mediul scolar:
Studii medii

Relatii de prietenie:
Pot sa zic ca nu duc lipsa de prieteni, din contra, incep sa cred ca am prea multi

Viata sexuala: pot sa zic ca este normala, si nu cred ca are vreo legatura cu situatia in care ma aflu

Copii: nu am

Ocupatie: Programator

Au existat probleme cu politia? Daca da, pentru ce?
Consum de droguri. (marijuana)

Familie: Dupa si inainte ca tatal meu sa moara, pot sa zic ca relatia in familia noastra nu a fost niciodata una perfecta. Tot timpul a implicat discutii de la bani, si mult stres din cauza datoriilor in care ai mei erau bagati. Mama mea momentan lucreaza in Spania pentru a strange bani sa plateasca datoriile ramase. Eu am ramas singur in Romania si lucrez la o firma in domeniul IT.

Problema existenta: Starea si gandurile care pot sa zic ca ma macina de ceva vreme vin din cauza situatiei in care ma aflu:
Pe plan profesional pot sa zic ca la locul de munca nu sunt multumit aproape de nimic din ce se intampla acolo. Mi-am si format o impresie destul de proasta in ultima perioada si tind sa cred ca patronul face alte lucruri cu firma asta fata de cele pe care el zice ca intentioneaza sa le faca. Pe scurt, ideea e ca totusi nu am avut nimic de pierdut in timpul asta petrecut la aceasta firma, ba din contra, mi-am adaugat destul de multe materiale la portofoliu si am cunoscut destul de multa lume din oras care a avut nevoie de serviciile mele.
Relatia cu prietenii e una destul de complicata. Cu cativa din ei am lansat proiecte destul de importante in mediul online care au avut succes, dar in acelasi timp nu pot zice despre noi ca suntem un colectiv care poate fi dat exemplu. Consumam marijuana si mergem la destul de multe petreceri de muzica electronica (stil de viata neorganizat)
Ideea e ca nu mai simt nicio placere in a iesi cu ei sau a face anumite lucruri.. constructive sau nu. Iar ca problema sa fie si mai serioasa simt acelasi lucru si referitor la locul de munca, vazand ca oricat de mult imi dau interesul si silinta sa fac toate lucrurile care mi se cer tot nu se intampla nimic (firma e inca in stagiu "beta" si e mult de lucru pentru a ajunge unde teoretic patronul spune ca vrea sa ajunga).
Pana acum n-am apelat niciodata la psiholog pentru a cere un astfel de sfat, dar se pare ca tocmai urmeaza sa mai fac un lucru pentru prima oara Astept mesajele voastre cu ce ma sfatuiti sa fac. Numai bine, Ovidiu.


Botezat-Antonescu Radu 8:12am Dec 4
sfatul pe care ni-l ceri care ar fi? Ce directie sa apuci? Cum iti poti modifica starea de spirit? Nu cred ca am inteles nevoia ta…

Psihologul Va Raspunde 8:17am Dec 4
Nu mai astepta…

Clau Anki 9:03am Dec 4
De fapt, eu vad ca in tine se da o lupta intre idealurile tale si ceea ce iti ofera concret, realitatea. Mai vad ca solutia adoptata este inactiunea si asteptarea. Aceasta solutie, de a astepta ca lucrurile sa se schimbe de la sine, este una disfunctionala si demotivanta. Un psihoterapeut te poate ajuta sa te mobilizezi. Succes!

Lia Oltean 3:22pm Dec 8
Așa cum s-a precizat, există o disonanță între ceea ce îți dorești tu, imaginea ta despre tine și lume, și felul în care lucrurile se întâmplă cu adevărat. Poți fie să alegi să-ți schimbi felul în care gândești pentru a reduce această disonanță, fie să schimbi lucrurile. Tu ce-ți dorești? Apelează la un psihoterapeut pentru a-ți oferi suportul necesar luării de decizii și adaptării.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile