consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si imi este frica de morți. Nu am probleme cand sunt fizic lângă ei, ci cand vine vorba sa adorm. Daca nu este cineva lângă mine, s-a zis cu somnul meu. Imi doresc sa dau la medicina si singura problema este aceasta.

Terapeuti.ro 6:02am Jun 15
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, am 17 ani si imi este frica de morți. Nu am probleme cand sunt fizic lângă ei, ci cand vine vorba sa adorm. Daca nu este cineva lângă mine, s-a zis cu somnul meu. Oricât de obosita asa fi, daca mi se închid ochii, de frica ii deschid. Am impresia ca sunt lângă mine sau in camera. Indiferent daca cunosc sau nu persoana respectiva. Dar cu cat o cunosc mai bine, cu atat mai rau… Ce as putea face ca sa scap de fobia aceasta? Imi este si Rușine si imi poate afecta viitorul deoarece imi doresc sa dau la medicina si singura problema este aceasta..cum as putea eu sa fac practica pe cadavre sau sa moara un pacient? .. Va rog ajutați ma..


Botezat-Antonescu Radu 6:33am Jun 15
esti sigura ca vrei sa dai la medicina? Poate este o reactie a inconstientului tau care iti spune defapt NU vrei la medicina?

Doina Zamfirescu 6:43am Jun 15
Cand s-a activat aceasta teama? Are legatura cu dorinta ta de a da la medicina? Poate asa cum a mentionat si colegul meu este un mesaj inconstient ca nu vrei asta?

Dana Anghel 3:21pm Jun 15
Pe de o parte, nu putem stabili aprioric care e cauza acestei temeri. Putem cel mult să facem o supoziție și să lăsăm impresia de competență, dar nu acesta e scopul. Pe de altă parte, chiar dacă am ști, simplul fapt de a o enunța – iată care e cauza! – tot nu ajută. Ca să scapi de această „fobie” cum îi spui tu, dar nu e o fobie, trebuie să cauți să înțelegi de ce creierul tău îți transmite mesajul de pericol în legătură cu oamenii morți, pentru că acesta e singurul lucru pe care îl știm cu siguranță. Ceea ce te va ajuta cu adevărat, va fi să îți iei curajul să cauți un psihoterapeut care să te îndrume în acest proces de căutare și vindecare a traumei. Cu siguranță că se poate rezolva și nu te va împiedica să ajungi medic.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile