consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am divortat de primul sot. Din prima casatorie am o fiica de 22 de ani, iar din a doua casatorie o fetita de 2 ani. Problema este ca fiica cea mare nu a acceptat sa imi refac viata. A incercat prin fel si fel de metode sa ne desparta: furand din casa actualului sot, comportandu-se urat cu el. Il uraste.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Sunt femeie. Am 41 de ani. Lucrez in domeniu public. Am divortat dupa 18 ani de primul sot. Din prima casatorie am o fiica care are acum 22 de ani. Dupa 2 ani de la divort mi am refacut viata si din a doua casatorie am o fetita de 2 ani. Problema este ca fiica cea mare nu a acceptat sa imi refac viata . A incercat prin fel si fel de metode( furand din casa actualului sot, comportandu se urat cu el) sa ne desparta. Il uraste . Spunandu i sa inceteze , sa putem sa fim o familie toti 4 , s a mutat impreuna cu un baiat si acum nu mai vorbeste nici cu mine. Intrebarea mea este…oare unde am gresit si prin ce modalitate as putea remedia situatia? Multumesc. Pentru mine ca mama e foarte dureros ca propria fiica sa nu vorbeasca cu mine.

Dutu Alexandra-Elena
Dutu Alexandra-Elena Din cate spuneti, e posibil ca fiica dvs sa aiba resentimente fata de dvs din cauza ca ati decis sa va separati de tatal ei si sa va construiti o alta familie. Poate ar trebui sa incercati sa aveti o discutie cu ea in care sa o ascultati, sa o intrebati ce o supara cu adevarat si ce ati putea face sa remediati relatia. Mai ales acum ca este femeie si iubeste si ea la randul ei, ar trebui sa va inteleaga. Ati putea explora si relatia pe care o are cu tatal ei, incercand sa nu il mai puneti pe acesta in lumina negativa. Chiar daca dvs si tatal ei v-ati despartit, asta nu inseamna ca nu mai sunteti parintii ei.
Carmen Potyesz
Carmen Potyesz Buna ziua! Imi pare rau pentru suferinta dumneavoastra. Pe de o parte ati reusit sa va refaceti viata, pe de alta parte fiica dumneavoastra nu mai vorbeste cu dumneavoastra. Este intr-adevar dureros. In primul rand nu o obligati sa-l accepte, o sa se retraga si mai mult. Tatal ei este tot tatal biologic. Incercati sa intelegeti ca si ea sufera pentru ca familia ei s-a destramat. Pentru ea familia este cea in care a crescut, chiar daca dumneavoastra v-ati recasatorit. Nu cunosc toata povestea, s-ar putea ca ea sa va vada responsabila de destramarea familiei asa cum si-o dorea ea, mai ales daca tatal ei nu are pe altcineva. Va ajuta ca ea este totusi mare si ar putea intelege motivele dumneavoastra daca aveti o discutie deschisa cu ea. Abordati-o ca pe un om mare si discutati ca de la femeie la femeie. Stiu ca va este greu ca aveti si un copil mic insa nu uitati de fiica dumneavoastra. Spuneti-i ca o iubiti si este in continuare copilul dumneavostra iubit. Faptul ca acum aveti o alta familie nu trebuie sa schimbe iubirea fata de ea. Ea va ramane mereu copilul dumneavoastra. Cred ca aveti sanse mari sa va impacati. Acceptati ca si ei ii este greu, lasati portita deschisa pentru ea si cu timpul ea va veni catre dumneavoastra. In felul ei, ea incearca sa-si refaca si ea viata. Conteaza mult felul in care sotul dumneavoastra se poarta cu ea. Sa nu incerce sa devina tatal ei, asta o indeparteaza. Ce stiti despre iubitul ei? Nu-l criticati chiar daca nu va place. Invitati-l si pe el cand o chemati pe ea la dumneavoastra daca este posibil. Orice critica o faceti iubitului ei sau tatalui ei o poate intoarce impotriva dumneavoastra in aceste momente. Ar fi multe de zis, poate v-ar prinde bine sa abordati problema cu un psihoterapeut cu care ati putea discuta mai pe larg si v-ar putea oferi si suportul emotional de care aveti nevoie. Va salut cu caldura!
Monica Enescu
Monica Enescu Ma intreb cum era relatia cu fiica dvs inainte de a divorta de fostul sot? Din punctul meu de vedere, comportamentul ei si chiar resentimentele fata de dvs putin probabil sa fi aparut doar in urma divortului, mai ales avand in vedere varsta ei…nu este tocmai un copil. Va incurajez sa explorati dvs in terapie relatia cu fiica dvs, pe langa sfaturile primite mai sus. Numai bine!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed