Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatFetita mea este izolata de catre colegii de clasa, mai ales de catre fete. Nu este salutata sau nu i se raspunde la salut cand ajunge la scoala, nu este primita in jocuri, nu este invitata la zile de nastere…

Terapeuti RO 11:16am Sep 18
Mesaj:
Buna ziua,

Va cer sfatul in legatura cu fetita mea de 11 ani care este in prezent la inceput de clasa a 5-a.
Problema cu care ma confrunt este izolarea ei de catre colegii de clasa, mai ales de catre fete.
In anii anteriori am avut aceeasi problema, am discutat cu invatatoarea, lucrurile s-au ameliorat partial, acum la inceput de clasa a 5-a nemaifiind o supraveghere permanenta si a alta libertate, lucrurile revin.
Problemele sunt:
- nu este salutata sau nu i se raspunde la salut cand ajunge la scoala
- nu este primita in jocuri
- daca se serbeaza zile de nastere la majoritatea nu este invitata (o invita mai mult baietii care nu au nimic contra ei) celelalte fete ii flutura invitatia primita in fata spunandu-i A tu esti singura care nu a primit invitatie
- anul acesta au venit copii noi in clasa, am incurajat-o sa se imprieteneasca cu copiii noi dar colegele vechi atrag copiii noi in grup lasand-o in continuare singura.

Are rezultate foarte bune la invatatura, este isteata, face gimnastica, pictura, ca activitati extrascolare.

Are o deficienta de auz cu urechea dreapta care pana in acest moment nu a putut fi ameliorata.

Nu stiu cum sa procedez sa discut cu diriginta, copiii, parintii copiilor….

Va multumesc pentru orice sfat.


Doina Zamfirescu 11:36am Sep 18
Inteleg din cele spuse de dvs. ca in ciclul primar ati gasit modalitatea de a rezolva problemele. Ati putea disuta cu diriginta careia sa ii explicati situatia si sa ii cereti sprijinul in rezolvarea problemelor. Poate in cadrul unei sedinte impreuna cu ceilalti parinti. De asemenea ati putea apela la un psiholog care sa vorbeasca cu copilul. Poate unele dintre probleme se pot rezolva si astfel. Mult succes!

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:10pm Sep 18
Cunosc exact prin ceea ce trecet,i am o experienta similara cu fiul meu. Avand modalitate si ritm diferite in asimilarea informatiei predata la scoala a fost catalogat de colegi ca prost iar invatatoarea, indirect, intarea acest lucru. In plus, fiul meu avand fobie de seringi, a facut atac de panica atunci cand a venit cu vaccinarea. Da, ai ghicit, a fost catalogat si fricos.:)))))))))))))

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:11pm Sep 18
Am avut multe discutii cu invatatoarele lui, am tinut lectie deschisa la el la clasa in care am prezentat tipurile de inteligente iar copii au plecat fericiti acasa deoarece au inteles ca toti sunt destepti. Eram spaima invatatoarelor, cand ma vedeau incepeau sa spuna cate lucruri bune au facut ele la clasa, pentru ca se asteptau ca iar sa le atrag legat de tampeniile care le fac. Un exemplu: ii facea prosti pe copii, cand am intrebat-o daca este adevarat ea mi-a spus, cu voce tremuranda, " pe copilul dvs. nu l-am facut niciodata".:)))))))))) Mare usurare:)))))))))))

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:16pm Sep 18
Dupa toate acestea am inteles ca ceea ce am de facut este sa lucrez cu fiul meu la increderea si stima lui de sine. Aici a inclus si o evaluare complexa a capacitatilor lui intelectuale si SURPRIZA….erau peste medie…..:)))))))))))))

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:18pm Sep 18
In clasa a 8-a diriginta l-a intrebat: Cine este idolul tau? El a raspuns: Eu sunt modelul meu…nu am idoli. Raspunsul halucinat al dirigintei "NARCISISTULE!!!!" Raspunsul genial dat : NU SUNT NARCISIST, DOAR AM INCREDERE IN MINE.:))))))))))))))

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:25pm Sep 18
Am inteles ca cel mai mare dar pe care il pot oferi copilului meu este iubirea de sine, increderea in sine si o stima de sine ridicata. Toate acestea reprezinta temelia pe care societatea, scoala pune caramizile. Da stiu ca o sa comentati ca este mai importanta iubirea de aproape decat iubirea de sine. Gresit, cum poti sa iti iubesti aproapele daca tu nu te iubesti pe tine. ISUS a zis: IUbeste-ti aproapele ca pe tine insuti…deci….se presupune ca intai te iubesti pe tine apoi restul. Cum poti darui iubire daca cupa iubirii tale este goala?

Daniela Monica Guzu-psiholog 4:28pm Sep 18
In prezent fiul meu are uneltele necesare sa depaseasca situatiile problematice iar atunci cand doreste poate sa ceara ajutor. :) ))))))


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile

implant dentar fast and fixed