Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatEste etic sa ceri unui copil de 8 ani sa tina ascuns de colegi o activitate placuta? Sotul mi-a recomandat sa cer copilului nostru sa nu povesteasca colegilor ca o profesoara l-a invitat la tara la parintii dumneaei, din cauza clevetelii si a geloziei.

Terapeuti.ro 9:07am Jan 20
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua,
am o intrebare putin atipica dar care nu-mi da pace …
Este etic sa ceri unui copil de 8 ani sa tina ascuns de colegi o activitate placuta ?
Mai in detaliu :
Studenta care ne mediteaza copilul(si preda la scoala la care invata copilul) ne-a propus pentru urmatoarea ora de meditatii ,o altfel de ora ( la tara la parintii ei , unde copilul urma sa-i cunoasca calul ).Am acceptat propunerea de altfel minunata pentru copilul meu.
Acasa sotul mi-a recomandat sa cer copilului sa nu povesteasca colegilor,din cauza clevetelii si a geloziei.
Nu am fost de acord,asa ca nu i-am spus nimic copilului.
A doua zi ,la scoala copilul a povestit altor doi colegi,care s-au dus la d-na si au cerut sa ia parte la mica iesire.
Intr-un final mica iesire n-a mai avut loc si eu am fost cauza ,din punctul de vedere al sotului meu,pentru ca n-am cerut copilului sa ascunda mica iesire.D-na a cerut parerea d-nei directoare ,care a sfatuit-o sa anuleze mica iesire .
Nu cred ca era normal sa cer copilului sa ascunda mica lui bucurie. Sau ….?


Clau Anki 10:41am Jan 20
Bucuria lui a fost anulata de alte posibile bucurii, care nu au putut fi satisfactute. Copilul nu trebuia sa minta, doar sa nu se laude cu acest privilegiu, pentru ca altminteri s-ar fi produs discriminari intre copii, cee ce nu era de dorit. poate, pe viitor veti invata si dumneavoastra si veti reusi sa transmiteti copilului ce inseamna intimitatea si sa o respectati atunci cand cineva va cere sau cand e pusa in pericol o activitate placuta de relaxare.

Botezat-Antonescu Radu 10:52am Jan 20
eu consider ca era un risc pe care Dra Profesoara trebuia sa si-l asume. Daca invitatia a fost personala (desi nu mi se pare adecvata o astfel de relatie profesor-elev) atunci cel mai bine ar fi fost sa ramana ‘in propria ograda’, altfel ar fi trebuit sa extinda invitatia clasei, un fel de excursie cu scop educativ/recreativ. Situatia mi se pare a fi fost gestionat de la inceput gresit, nu v-as putea atribui vre-o ‘vina’.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 2198 raspunsuri primite pentru 432 intrebari)