Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De la nasterea bebelusului meu cea mai mare provocare a fost sa ma inteleg cu sotul meu. Nu si-a schimbat deloc stilul de viata. Are program de sala de 3 ori pe saptamana si program cu prietenii lui.

Terapeuti.ro 8:25am May 6
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:De la nasterea bebelusului meu de 9 luni, cea mai mare provocare a fost sa ma inteleg cu sotul meu. In timp ce s-a instalat rutina in viata mea si cuprinde activitati legate de copil si casnice , el parca nu si-a schimbat deloc stilul de viata. Are program de sala de 3 ori pe sapt seara si pe langa acestea isi mai face program si cu prietenii lui. Avem certuri dese pe marginea timpului petrecut in familie, insa cumva el nu vede ca noi avem o problema ci ca eu am o problema cu faptul ca el are mai multa libertate ca mine si ca are nevoi sociale pe care si le implineste….am avut mai multe discutii pe seama nevoii de a petrece mai mult timp impreuna cu mine dupa ce adoarme bebe, de a fi mai conectat si mai prezent insa toate s-au transformat in certuri si eforturi…si o distanta si raceala mai mare. Certurile au devenit groaznice si manifestarile de-a dreptul iesite din comun: tzipa, injura, ma jigneste. Cand ii explic ca nu e sanatoasa atitudinea si comportamentul lui, imi spune ca e o reactie la faptul ca-l bat la cap si ca nu tac. Eu imi pun problema separarii pentru ca ma lovesc de un zid cand incerc sa vorbesc cu el si gestioneaza f urat conflictele retrangandu-se si necomunicand cu mine, facand exact ceea ce stie ca m-a deranjat initial….Eu stiu ca e masculul alfa care urla sa se manifeste in el dar nu stiu cum as putea sa fac sa aprecieze mai mult timpul petrecut in 2 si sa vada si el necesitatea lui.


Botezat-Antonescu Radu 8:36am May 6
incercati ce simtiti ca trebuie sa se intample. Stiti cel mai bine care sunt solutiile. Daca el nu vrea sa isi asume rolul de tata si sot… efectele nu pot fi ignorate. Succes!

Mihaela Comisel 9:34am May 6
Din pacate acest tip de comportament este o fuga sau o spaima de a se confrunta cu faptul ca este tata, dar asta nu-l absolva de acest statut. Probabil, semnalele au fost de mai mult timp in sensul acesta, poate nu a existat nici inainte comunicare intre voi sau accptul amandorura de a avea un copil si acesta este modul in care “te pedepseste”. Nu lasati lucurile la intamplare si nu credeti in magia ca ele se vor aranja de la sine. De cele mai multe ori, suprasolicitarea ta ca mama de bebelus, de sotie neglijata, lipsa comunicarii si a timpului petrecut impreuna isi vor pune amprenta asupra ingrijirii copilului si a sanatatii tale, dar va crea si prapastii pe care nu veti reusi sa le gestionati. Incercati printr-o modalitate pe care o intuiti, capatai-i atentia si aveti o discutie matura si clara cu el. Iti sugerez ca ceea ce vrei sa-i spui sa-ti scrii inainte pe o hartie, ca sa nu uiti si sa omiti vreun aspect care te apasa, apoi de comun acord, apelati la o terapie de cuplu.

Carmen Simona Sbarna 11:31am May 6
Va recomand sa aplelati la un psihoterapeut de cuplu si familie. Din pacate relatia voastra nu a progresat odata cu venirea bebelusului pe lume ci a stagnat. Va trebui sa va adaptati la o noua etapa de viata: cea de proaspeti parinti cu un copil mic. Copilul are nevoie atat de mama cat si de tata in viata lui. Numai bine.

Lia Oltean 11:39am May 6
Astfel de situații pot apărea într-un cuplu odată cu nașterea unui copil, important e cum sunt gestionate astfel încât relația sa nu se destrăme. Din ceea ce ați descris, pare ca dvs. Încercați sa gestionați situația, iar soțul nu e deschis. Poate ca, având o atitudine prin care acesta sa nu se simtă acuzat (atunci când suntem acuzați tindem sa contraatacam), veți reuși sa recreați uniunea pe care ați avut-o înainte de venirea copilului. Poate însă un demers terapeutic de cuplu, ar fi util, așa cum s-a menționat. Dacă soțul nu e de acord cu aceasta idee, încercați dvs. să faceți ceea ce tine de dvs. pentru a repara relație – efortul va fi mai mare. Pana atunci va propun următoarea carte ca lectura http://www.ascred.ro/magazin/item.asp?id=105

Alex Glazy 12:02pm May 6
Majoritatea bărbaților au acest gen de probleme, insa daca o femeie se considera inteligenta, intelege aceste nevoi puierile ale bărbaților pentru ca, pana la urma, sub acea masca de putere si duritate se ascunde un copil caruia ii place sa se joace, care e speriat și pe care il copleșesc chiar si cele mai mici probleme.Voi femeile sunteti mult mai puternice si de aceea ar fi ideal sa va folositi doar de ceea ce barbatul vostru poate sa faca, fara alte pretentii, pentru ca tot voi ramaneti dezamagite.Apreciaza ca are acest gen de obiceiuri si ca nu are altele mai grave care pot prejudicia din toate punctele de vedere familia.

Alex Glazy 12:12pm May 6
Aa, am uitat sa menționez, intr-o societate evoluata un mascul alfa nu tipa niciodata, deci nu ai o imagine buna despre ceea ce inseamna un astfel de lucru.El este doar speriat, pentru ca nu s-a acomodat foarte repede cu ideea ca are un camin, ca e cap de familie si ca trebuie sa traga corabia,pur si simplu se simte coplesit, si cauta portite de evadare.Este foarte important ca tu sa te concentrezi pe ale tale si sa nu fi parte din problema lui.Fii tu responsabila, inteleapta cat si pentru el, pentru ca nu esti singura care experimenteaza aceste lucruri la inceputul vietii de familie.

Gabriel Sima 1:52pm May 8
Pentru astfel de cazuri poate ca programarea orelor petrecute cu copilul ar putea sa fie o solutie


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita