consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 50 de ani si o relatie cu un barbat intalnit pe o retea de socializare; lucrurile merg bine intre noi si, totusi, nu formam un cuplu in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca el si-a iubit foarte mult sotia de care a divortat acum 10 ani si nu poate trece peste asta.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:
Ma numesc Ana,am o relatie de aproximativ trei ani cu un barbat intalnit pe o retea de socializare;lucrurile au mers bine intre noi,s-a dovedit ca avem destul de multe in comun,ne simtim bine impreuna,ne intelegem,asa incat lucrurile au evoluat….si totusi,nu formam un cuplu in adevaratul sens al cuvantului,nu locuim impreuna,nu facem planuri de viitor.Am sa descriu contextul:amandoi avem aceeasi varsta(50 ani) si suntem fara alte obligatii;el insa a fost casatorit 18 ani(cu dragostea lui din liceu) si e in prezent divortat de 10 ani;in plus,in cei trei ani au existat perioade de luni de zile,la intervale variabile,in care a fost plecat in strainatate(la munca);ceea ce nu a influentat negativ relatia noastra,avem fiecare vietile noastre si consider ca e mai importanta calitatea timpului petrecut decat cat de mult stam impreuna.Totusi,pentru ca e evident ca nu reusim sa trecem de un anumit nivel,am avut o discutie in acest sens,si explicatia pe care mi-a oferit-o a fost ca,fara a-si putea explica foarte clar de ce,nu a mai putut forma cu adevarat un cuplu cu alta femeie dupa divort,ca si-a iubit foarte mult sotia,si nu poate trece peste asta.Stiu ca pare doar o scuza pentru a evita sa se implice mai mult;doar ca e un barbat care spune simplu si direct ceea ce gandeste,pur si simplu nu e genul care sa conceapa o scuza atat de sofisticata….si-apoi recunoaste singur ca nu e chiar in regula acest blocaj al lui.Acum e plecat din nou pentru cateva luni si eu am ramas cu gandul la aceasta problema;pe de o parte simt ca ne-am putea face viata mai frumoasa reciproc dar lucrurile nu pot fi posibile din acest motiv…..ca si cum el si-ar refuza,lui in primul rand,bucuria unei relatii implinite langa o femeie……am sentimentul ca e pacat,ca amandoi pierdem ceva…si e foarte frustrant.Rational,privind de la distanta stiu ca solutia pentru mine pare a fi renuntarea.Dar eu cred ca atunci cand cineva conteaza cu adevarat ar trebui sa-ncerci sa-i fi alaturi
si nu sa fugi cand sunt probleme.Dar ceea ce e mai important e ca eu il iubesc cu-adevarat si as vrea din suflet sa depaseasca aceasta problema,nu doar dintr-o pornire egoista,pentru a obtine ceva ce-mi doresc,dar si pentru binele lui.Asa incat as aprecia sfatul unui specialist referitor la ce pot face eu in acest sens,in afara de a avea rabdare si ai arata sentimentele mele pentru el.Va multumesc
ma gandesc ca daca dorinta de a lupta pt aceasta relatie este reciproca, atunci cand se intoarce, ii puteti propune sa discutati despre acest blocaj al lui impreuna cu un consilier de cuplu. Este o persoana avizata, cu experienta in comunicare si poate media dialogul. Exista si varianta in care dansul poate explora singur acest blocaj impreuna cu un psihoterapeut. Dvs. nu puteti face mare lucru daca el nu coopereaza, nu? Incercati mai intai sa ajungeti la acest consens, de a ‘lucra impreuna cu ajutorul unui specialist’ si vedeti ce iese din aceasta experienta. Succes!
 1
Sunteti doua persoane mature la 50 de ani, trecuti prin viata si intr-o etapa a ei, ceea ce presupune discernamant. Inteleg ca relatia atunci cand sunteti impreuna, este frumoasa, va iubiti!?! Am pus semenele de exclamatie fiindca iubirea presupune respect, presupune planuri impreuna, presupune angajamente fata de persoana iubita, presupune responsabilizare si nu doar trairea corporala a ei. Daca lucrurile sunt axate pe corporalitate, pe implinirea acestor nevoi reciproce, atunci asta este, acceptati lucrul acesta si nu doriti mai mult! Daca este mai mult decat atat si sunt nevoi mai profunde, atunci luptati impreuna pentru relatia voastra (numai dintr-o parte nu este suficient!). Mergeti intr-o consiliere de cuplu sau chiar apelati la psihoterapie individuala, fiecare avand nevoie sa-si inteleaga alegerile pe care le face.
Daca recunoaste ca are un blocaj atunci puteti discuta despre posibilitatea de a-l depasi, in cadrul unei terapii de cuplu sau chiar individuale (pentru el). Insa pentru toate acestea el trebuie sa fie pregatit si sa le doreasca. Poate dupa ce depaseste bocajul va reusi sa ia o decizie in legatura cu relatia dintre dvs. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier