consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cred ca fiica mea este lesbiana. Are 14 ani si niciodata nu a fost interesată de baieti. Mereu a fost un băieţoi si ura toate lucrurile de fete. Imi este rusine sa o intreb, mi se pare ca i-as incalca intimitatea. Oricum o voi iubi in continuare si nu o sa imi schimb parerea despre ea.

Terapeuti.ro 8:43am Feb 2
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Cred ca fiica mea este lesbiana. Nu mi-a zis nimic insa banuiesc. Are 14 ani si niciodata nu a fost interesată de baieti. Mereu a fost un băieţoi si ura toate lucrurile de fete. Trebuie sa stau sa ma rog de ea zilnic sa se pieptene, trebuie sa ii zic ca trebuie sa mai meargă sa isi mai cumpere haine noi din cand in cand, pentru ca ea nu isi cumpara haine decat cand cand acestea ii raman mici, uraste machiajul, are un comportament de baiat, intelegeti dvs. Am citit pe internet ca unele fete mai baietoase ar putea fi lesbiane, insa nu stiu daca e adevarat sau nu. Are ea o vedeta fată de care ii place mult dar nu stiu ce sa zic in legatura cu homosexualitatea.
Nu am absolut nicio idee despre orientarea ei sexuala si drept sa va zic, imi e si rusine sa o intreb, ca mi se pare ca i-as incalca intimitatea, dar comportamentul ei imi da de banuit. Cand ne uitam impreuna la patinaj artistic si vede cate o fata care arata mai bine pe acolo imi zice ,,Arata bine fata asta, nu-i asa? Uite ce corp frumos are". De multe ori cand vorbeste de anumite fete imi zice ca arata nu stiu cum, interesant e ca de baieti nu vorbeste niciodata si nu ca ar fi rusinoasa, pentru ca nu e. Imi zice doar ca nu o intereseaza baietii si ca nici nu o vor interesa. Fetele la varsta ei de obicei vor iubiti, se gandesc la baieti, ea nu.
As vrea doar sa imi fac o idee despre orientarea ei sexuala. Oricum eu o voi iubi in continuare si nu o sa imi schimb parerea despre ea.


Doina Zamfirescu 9:30am Feb 2
Este o adolescenta de 14 ani. Poate este prea devreme sa va faceti probleme.

Botezat-Antonescu Radu 9:43am Feb 2
cred ca cel mai bine ar fi sa va invingeti rusinea (pt ca asta pare sa fie singurul impediment in comunicare). Poate nici ea nu isi intelege propria sexualitate la 14 ani, nu? Nu are rost sa discutam scenarii cand puteti afla adevarul ei direct de la ea. Curaj!

Soare Fericire 10:59am Feb 2
De apreciat modul cum ganditi ca si parinte referitor ca nu doriti sa ii incalcati intimitatea cat si faptul ca va preocupati de un anume comportament care o face sa difere de majoritatea fetelor de la aceasta varsta. Parerea mea este sa gasiti un mod de comunicare cat mai prietenesc si se poate realiza parand interesata de ceea ce ea va spune, povesteste, admira. si deasemeni prin ai scoate in evindenta calitatile ei , cat de des este posibil . Un adolecent poate alege un anume comportament care sa para ciudat celor din jur, din dorinta de a fi diferit sau din neincrederea in el. Ca exemplu poate ca fetita Dvs sa admire alfe fete pentru ca ea nu se simte indeajuns de frumoasa sau atragatoare . Nu as intreba-o direct despre atractia sexuala deoarece este la varsta negarii, si ar putea sa inchida si mai mult comunicarea cu Dvs. si as alegele o cale de comunicare prin care sa sa destainuie singura . Pentru a gasi calea de comunicare in care sa se deschida catre Dvs pe aceasta tema va las aici sa cititi si sa vizionati niste articole pe aceasta tema : http://www.business24.ro/lifestyle/viata-de-familie/ai-un-adolescent-fiti-prieteni-adica-asculta-l-si-respecta-l-1513462 , https://www.youtube.com/watch?v=nnl5H0HhHTI

Ali Ade 7:57pm Feb 2
Ce descrieți dumneavoastră nu e chiar de ajuns pentru a o suspectă de homosexualitate. E o ușoară tendința, dar faptul că nu e interesată de moda sau de cultura consumerista dedicată fetelor poate fi parte din personalitatea ei, fara legătură cu orientarea sexuală. Stiu câteva femei, în prezent mame, care spun ca nu le place să se impopotoneze, să se fardeze, o fac doar în anumite situații sociale, asta înseamnă că au personalitate si ca nu urmează turma.

Laura Valentina Radu 9:18am Feb 3
Bună ziua! Este normal să nu vă doriți să ii incălcați intimitatea fetei dvs. Sunt de acord cu faptul ca sunteti mamă, insa identitatea ei, a fetei de 14 ani, este in plină formare. Părerea mea este că vă faceți prea multe griji cu privire la orientarea ei sexuală, mai ales ca și aceasta ține doar de ea. Mai devreme sau mai târziu, adolescenta vă va informa ea însăși despre prorpia orientare sexuala.
Faptul că ea este deschisă , cum spuneați, poate fi doar un plus pentru relatia voastră. Arătați-i suportul spre a fi deshisă în continuare mai ales față de dvs . Susținerea și incurajarea indiferent de alegerile pe care ea le face sau le-a facut privind acest subiect sunt necesare în relația sanatoasă de tip mamă-copil.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile