consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cineva din familie a cazut in patima jocurilor de noroc, pacanele. Cum se poate aduce “la realitate” un astfel de om, avand in vedere ca nu isi recunoaste deloc dependenta? Minte extrem de mult, a jucat sume foarte mari, a pierdut tot ce detinea, incepand de la apartament personal, serviciu si pana la sotie, copil (este in divort).

Terapeuti.ro 8:35am Nov 11
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua! problema mea este legata de cineva din familie, care a cazut in patima jocurilor de noroc,mai exact fiind vorba de pacanele. Intrebarea este: cum se poate aduce ” la realitate” un astfel de om, avand in vedere ca nu isi recunoaste deloc dependenta?! Minte extrem de mult, a jucat sume foarte mari, a pierdut tot ce detinea, incepand de la apartament personal,servici si pana la sotie/copil ( este in divort).
Din cunostintele mele joaca de cel putin 5 ani. Refuza categoric sa discute cu familia despre aceasta tema, ba chiar mai mult, a rupt legatura cu oamenii care incercau sa ii spuna adevarul in fata, sa ii dea un sfat. Pe parinti inca ii contacteaza doar legat de bani, daca are nevoie de ajutor cand chiar nu mai are cu ce trai, discutia limitandu-se doar la bani, daca se deschide alt subiect legat de viata lui, inchide telefonul. Acuza in toate partile “pierderea” lui legata de Locuinta pierduta sau familia lui distrusa, oricine este vinovat inafara de el.
Cum se poate aborda un astfel de om? Precizez inca o data ca doar parintii sunt singurii cu care discuta, chiar daca , si pe ei ii acuza de situatia lui si ii minte f mult.


Lia Oltean 8:51am Nov 11
Suportul prietenilor și familiei este important, însă nimeni nu-i poate rezolva problema în afară de el. Recomandați un psihoterapeut care să-l ajute să treacă peste. Se pare că, în cazul său, consecințele negative ale comportamentului (pierderea banilor, familiei), nu sunt îndeajuns pentru extincția sa. Comportamentul său are cu siguranță ceva ce-l întreține, necesar a fii descoperit pentru înlocuirea lui.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:53am Nov 11
din pacate, daca nu recunoaste ca are o problema si nu accepta ajutorul nimanui… nu se poate interveni.

Psihologul Va Raspunde 12:26pm Nov 11
Dar de ce vreti dvs sa interveniti? Cine va da dreptul sa fiti salvatorul altcuiva? Atata vreme cat nu agreseaza violent alte persoane sau propria lui persoana (caz in care poate fi internat fortat la psihiatrie, conform legii), este LIBER sa isi toace toti banii, si nici un membru al familiei nu are dreptul sa il opreasca… E vorba de liberul arbitru… dreptul de a se autosabota. Mai multe detalii despre acest fenomen larg raspandit aveti aici: http://invingemstresul.com/more/55

Tudor Cornel Iosub 11:55am Nov 12
Ceea ce spuneti aici depaseste cumva sfera psihologiei si multor terapii.Aici intervin cumva rugaciunile,sau poate terapia cu ajutorul ingerilor.Probabil pare empiric ce spun acum,dar cu adevarat daca m-as gandi la o PSIHOTERAPIE,adevarata,m-as gandi la o PLURIDISCIPLINARITATE.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed