consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Ce facem cand suntem nedreptatiti si pusi la zid degeaba, doar pentru ca nu parem impunatori, mai ales fizic? Am 27 de ani si mi se intampla foarte des sa fiu tratata de sus…

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Ce facem cand suntem nedreptatiti si pusi la zid degeaba doar pentru ca nu parem impunatori, mai ales fizic? Sunt o fata de 27 de ani si mi se intampla foarte des sa fiu tratata de sus… am impresia ca nu ma impun suficient sau e ceva la fizicul meu care ii face pe ceilalti sa nu ma respecte. De exemplu, eram ieri in supermarket si asteptam linistita la rand cand o femeie masiva da caruciorul in spate si ma loveste puternic in sold. Ma asteptam sa-si ceara scuze, dar de unde… dupa ce m-a lovit si am inghitit in sec, s-a aplecat sa ia o punga spunandu-mi sa ma dau, fara nici un “te rog”, nimic, de parca ne stiam de o viata si avea tot dreptul sa-mi vorbeasca asa. Am zis ca trec si peste asta si m-am dat un pic mai intr-o parte in limita spatiului disponibil, apoi ma trezesc deodata ca ma fixeaza in ochi si incepe sa strige la mine de fata cu toata lumea ca sunt nesimtita si ca nu ii fac loc ca sa-si ia pungile… tot ea cu gura mare dupa ce ca m-a lovit cu caruciorul si mi-a vorbit cum mi-a vorbit. Atunci am clacat si am strigat si eu la ea ca m-a lovit cu caruciorul si nu mi-a zis macar un ‘te rog’ ca sa ii fac loc… pai eu tin in mine ca sa evit un scandal si tot eu sunt vinovata si nesimtita? Si nu e prima oara cand lumea ma trateaza asa. Am observat ca asta se intampla de obicei cu persoane care nu par foarte impunatoare si de aici trag concluzia ca poate are vreo legatura cu fizicul meu? Daca ati putea sa-mi dati un sfat cum ar trebui sa procedez in astfel de situatii, v-as fi recunoscatoare. Multumesc!
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu din pacate exista multe persoane care sufera din multe puncte de vedere, dar aceste suferinta nu justifica agresivitatea/mitocania/lipsa de respect. In general facem rau pt ca ne este rau, la un nivel sau altul, si doar facnd rau ne putem descarca. Comportamentul ei nu are legatura cu tine, ci cu suferintele ei, tu fiind doar un pretext pt o defulare. Ce poti tu sa faci este sa ii comunici cum te-a facut sa te simti si sa mergi mai departe. Este un subiect pe care iti poti explora mai in detaliu intr-o psihoterapie/dezvoltare personala. Succes! ;)
 • Tina Petrareanu
  Tina Petrareanu Tu ce poți controla este felul in care te vezi tu pe tine , felul in care “ te impui “ lumii.
  Dacă ai impresia ca “ nu te impui suficient “ , poți lucra la asta , sa te vezi matura , impunătoare , sa stii cum sa acționezi , sa stii care sunt limitele tale și sa ceri calma și stăpâna pe tine sa îți fie respectate , fără sa jignești .
  Ai scris ca ești o fata , poți începe sa te privești ca fiind o femeie ?
 • Andi Miana
  Andi Miana Ce facem cand suntem tratati de sus? Psihoterapeutic? Lucram la rana injustitiei. Acolo este inauntru un hău căscat de rana nedreptatății care se cere vindecată la fiecare trigger din asta exterior. Toata viata vor fi oameni care ne apasa butoanele, eu te as invata de ex sa exersezi recunostinta (desi e un scop indepartat, intai e de vindecat) fata de oamenii astia pt ca iti arata ce ai de reparat si vindecat in tine. “nesimtitii”, “abuzivii”, etc sunt niste mari invatatori… Stiu ca suna usor nedigerabil per moment. Na, sugestia mea in terapie e focus pe rani si in mod special asta a nedreptății, cu cine cand cum ati mai simtit, la un moment dat cand veti fi prelucrat asta caci aia e faza cand suntem oarecum pregatiti sa confruntam si demonul personal, sa vedeti oglinda, intr un mare exercitiu de smerenie si onestitate cand cum cu cine “am fost eu in felul asta in care ma deranjeaza la altul”, invatarea unei iertari sanatoase, prin propria persoana, chiar daca ne vine greu sau deloc sa credem ca noi nuuuu am facut asa ceva, poate n am facut sau poate n am facut chiar asa dar chiar si fara voie am provocat si noi rani ca oameni suntem, nu sfinti, etc. Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed