consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 33 ani, iar cand eram mica, nepotul matusei mele, de 16-17 ani, a venit langa mine in pat, s-a dezbracat si a inceput sa ma atinga… Acum au inceput sa imi reapara in minte acele scene, cateodata ma deranjeaza si cand partenerul meu se apropie de mine.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

buna ziua.ma numesc Luminita am 33 ani,momentan locuiesc in strainatate si am o relatie de aproape 4 ani cu o persoana mai in varsta decat mine,dar nu aceasta este problema.cand eram mica ai mei m-au trimis la tara la matusa mea sa ma creasca intro seara cand ea era plecata la munca am ramas singura cu nepotul ei care avea vreo 16-17 ani,nu imi mai aduc bine aminte.cand m-am pus in pat sa dorm el a venit langa mine s-a dezbracat si a inceput sa ma atinga si la un moment dat mi-a dat pijamaua jos si a incercat sa imi introduca penisul,dar nu imi mai aduc aminte ce sa intamplat de acolo mi sa taiat firul….acum a inceput sa imi reapara in minte acele scene,cateodata ma deranjeaza si cand partenerul meu se apropie de mine.as putea avea un sfat cu ce as putea face in cazul acesta?nu vreau sa pierd relatia pe care o am…va multumesc anticipat

eu va sugerez sa mergeti sa discutati cu un psihoterapeut despre acea pieroada… faptul ca ati blocat acel episod va face sa blocati orice ‘seamana’ in prezenta cu el (mai ales relatiile intime). Se poate, succes!
 1
Este necesar sa discutati cu psihoterapeut. Este clar ca ranile care v-au fost cauzate in acea perioada nu s-au vindecat, iar in acest moment corpul si sufletul dvs cer ca ele sa fie scoase la lumina. O terapie in care sa discutati despre ce s-a intamplat, sa reusiti sa acceptati toata intamplarea, ce simtiti, sa va dati voie sa simtiti toate sentimentele care vin la pachet cu acea trauma, va avea efect vindecator.
In subconstient, au ramas stocate niste amintiri dureroase, care acum ies la suprafata. E nevoie de un expert in PSIHOTERAPIE EXPERIENTIALA, hipnoterapie sau psihanaliza. Si multa rabdare si munca din partea ta, ghidata de acesta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile