consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Avem un singur copil, un băiat în vârstă de 32 de ani. Nu a avut cine știe ce relații, până acum doi ani când o colegă de serviciu s-a băgat pe el. Femeia asta are o fetiță de 12 ani, provine dintr-o familie dezorganizată, este o persoană neîngrijită, în mod clar, i-a sucit mințile și îl dirijează fără jenă. Bineînțeles că nu am fost de acord cu această relație și i-am cerut băiatului nostru să o întrerupă, aparent a înțeles. Ulterior s-a dovedit că a mințit, a continuat relația pe ascuns. Ce argumente să aducem ca să-l trezim la realitate?

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

Bună ziua.

Suntem o familie din București, avem un singur copil, băiat în vârstă de 32 de ani, despre el vrem să discutăm.
De mic a fost mai lent, mai timid, a trebuit să fie mereu împins de la spate, așa a terminat facultatea, masterul, și a cumpărat o locuință prin prima casă.
Nu a avut cine știe ce relații cu sexul opus, până acum doi ani când o colegă de serviciu s-a băgat pe el.
Femeia asta are o experiență de viață bogată, se pare că acum este studentă la psihologie.
Are o fetiță de 12 ani. Provine dintr-o familie dezorganizată, părinții ei s-au despărțit când avea 7 ani, a fost crescută de bunica din partea mamei. Susține că a fost căsătorită și fetița provine din această căsătorie. Fetița este crescută acum de aceeași bunică. Susține că a divorțat din vina soțului care devenise violent. Spun susține pentru că nu a prezentat nici un act, nici nouă și nici fiului nostru. Este o persoană neîngrijită, în mod clar ea i-a sucit mințile și îl dirijează fără jenă.
Bineînțeles că nu am fost de acord cu această relație de la bun început, i-am cerut băiatului nostru să o întrerupă, aparent a înțeles.
Ulterior s-a dovedit că a mințit, a continuat de fapt relația pe ascuns.
În prezent am ajuns într-un impas. și-a luat câteva lucruri și s-a mutat la ea, ca să scape de insistențele noastre. Susține că știe ce face, cere să-l lăsăm să-și vadă de viața lui. Așa ar fi normal, dar este clar orbit și nu vede femeia respectivă decât dintr-o direcție favorabilă, nu conștientizează lipsurile și defectele pe care le are.
Rugămintea noastră este să ne dați câteva sfaturi, cum ar trebui să-l abordăm, ce argumente să aducem ca să-l trezim la realitate.
Vă mulțumim că ați avut răbdare să citiți acest mesaj și așteptăm cu interes sfaturile dumneavoastră.
Vă dorim o zi bună!