consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un prieten care are 22 de ani si nu se poate impune in fata parintilor, chiar daca stie ca nu au dreptate.

Terapeuti RO 9:22am Feb 6
Mesaj:
Buna ziua. am si eu o problema, am un prieten care are 22 de ani si nu se poate impune in fata parintilor, chiar daca stie ca nu au dreptate, el isi sacrifica propria fericire pentru a-i multumii pe ei, nu isi poate impune punctul de vedere in fata lor si isi lasa viata dictata in continuare de deciziile lor, de foarte multe ori pripite in ceea ce il priveste. Cred ca este imatur emotional, daca este asa acest lucru se poate remedia? Cum? (stiu ca nu este bine pt el deoarece el mi s-a confesat si as vrea sa il ajut cumva, i-am recomandat sa mearga la un psiholog,dar el imi spune ca nu simte nevoia, probabil nu realizeaza aceste probleme)Va multumesc

Doina Zamfirescu 9:38am Feb 6
Inteleg ca nu vrea sa mearga la un psiholog insa s-a confesat la dv. V-a cerut ajutorul? Daca da atunci inseamna ca are nevoie de indrumare. Niste ore de dezvoltare personala (terapie daca este cazul) ar fi utile.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:43am Feb 6
ma gandesc ca este foarte speriat de posibilitatea unei confruntari directe cu parintii sai, care se pare ca il tin foarte bine cu capul plecat. Din aceasta cauza este si foarte probabil sa ‘nu simta nevoia’ de a discuta cu un psiholog si din pacate nici nu il putem obliga sa o faca. Incearca sa il incurajezi, eventual si cu ajutorul altora, sa inceapa sa exploreze acest blocaj. O perioada de dezvoltare personala i-ar fi de folos. Succes!

Carmen Ontanu 1:46pm Feb 6
Sta cu parintii?

Adrian Isacianu 3:04pm Feb 6
E mai greu sa te impui in fata parintilor la varsta de 22 de ani…dar nu este si imposibil. Depinde de atitudinea si de cererile pe care le are.

Pop Andreea 8:08pm Feb 6
Da sta cu parintii

Carmen Ontanu 8:12pm Feb 6
Poate doar sa negocieze cu parintii, nu are cum sa se impuna, atata timp cat este in intretinerea lor.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed