Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am renuntat definitiv la un tratament antidepresiv si ma simt foarte rau. Calvarul a inceput acum doi ani, cand am asistat la bataia sotului cu niste hoti, iar apoi sotul a facut uz de arma (este politist). Au urmat apoi boala si decesul tatalui meu, un accident vascular la mama soacra, operatia sotului…

Terapeuti.ro 6:18am May 11
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua.Am 39 ani sunt casatorita si am 2 copii.Am renuntat definitiv la un tratament antidepresiv si ma simt foarte rau.Nu stiu incotro sa o apuc.In urma cu 2 ani a existat un eveniment neplacut sa zic asa.Am asistat la bataia sotului cu niste hoti iar apoi sotul a facut uz de arma-este politist.De atunci a inceput calvarul .Au urmat si alte evenimente ca-boala tatalui,accident vascular la mama soacra,operatia sotului si apoi decesul tatalui.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 6:21am May 11
daca a fost nevoie de tratament antidepresiv poate ar fi de dorit sa reluati aceasta optiune insa din ce inteleg Dvs. traiti cu o incarcatura emotionala foarte mare, incarcatura pe care va sugerez sa o explorati impreuna cu un psihoterapeut. Se poate, succes!

Vasiliu Cornelia 7:46am May 11
Stimata doamna ar trebui sa mergeti la medic sa va prescrie un tratament antidepresiv usor si ar trebui sa ganditi pozitiv , toate problemele au o rezolvare toti trecem prin incercari dificile dar trebuie sa depasim momentele cu optimism incredere si sjutorul celor dragi,daca motivatia exista reusim! va doresc tot binele sa fiti puternica sa reusiti sa trceti cu bine peste greutati !

Mihaela Comisel 7:49am May 11
Cred ca atat in cazul sotului cat si a dvs. suferiti de stresul posttraumatic. Este necesara consultarea atat a unui psihiatru cat si a unui psihoterapeut.

Mihaela Comisel 7:51am May 11
Referitor la stresul posttraumatic va atasez cateva informatii (vedeti daca va incadrati in aceasta tiplogie: "TSPT-ul este o tulburare cu un trecut lung dar o istorie scurtă, ea fiind cunoscută de-a lungul timpului sub diferite etichete.
Elementul esenţial al stresului posttraumatic îl constituie apariţia unor simptome caracteristice datorate expunerii la un stresor traumatic extrem, precum:
- trăirea unui eveniment negativ major care implică ameninţarea cu moartea sau vătămare corporală gravă;
- a fi martor la un eveniment care implică moartea, vătămarea sau ameninţarea integrităţii corporale a altor persoane;
- a afla despre moartea violentă sau neaşteptată, despre vătămarea serioasă, ori despre ameninţarea cu moartea ori vătămarea suferită de un membru al familiei sau de un alt apropiat.
De asemenea reacţia persoanei la eveniment trebuie să presupună frica intensă, neputinţă sau oroare."

Fanache A. Remus 8:39am May 11
O schimbare de mediu cred ca ar fi cel mai potrivit remediu pentru dvs. in situatia prezentata. Si nu ma refer la o vacanta de cateva zile undeva ci sa incercati sa vedeti lucrurile care va plac, peisajele care va plac, sa cautati oamenii si locurile care va aduc bucurie in suflet. Stiu ca vi se pare imposibil in acest moment, dar orice schimbare cere sacrificii inainte de a fi mai bine, trebuie doar sa va gasiti vointa de a merge mai departe si de a nu renunta sa cautati locuri si oameni placuti sufletului dvs. Incepeti sa practicati un sport, cum ar fi alergatul, sau mersul pe jos pe distante lungi, nici nu aveti idee cate schimbari hormonale se petrec dupa un drum lung pe jos sau dupa un sprint si pe langa faptul ca va prelungiti viata, va schimbati si modul de viata si astfel veti incepe sa nu mai aveti astfel de probleme (desigur, nu va asteptati sa se intample peste noapte, trebuie doar sa perseverati timp de cateva luni minim si sa depuneti ceva efort mai ales la inceput). O cura zilnica de omega 3/6/9 timp de 1 luna de asemenea va poate ajuta (dar fara a implementa si celelalte recomandari e doar jumatate de tratament si e ineficient)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita