consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o prietena foarte buna care de 2 ani a intrat intr-o zona de blocaj, a fost intr-o relatie din care s-a desprins cu greu. Problema e ca are senzatia ca nu este inteleasa, se interiorizeaza ca sa nu mai incarce pe nimeni cu problemele ei, incearca sa para fericita, dar nu este.

Terapeuti.ro 8:18am Dec 20
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua,

Intampin o situatie si nu stiu cum ar trebui sa o gestionez . Mai exact am o prietena foarte buna care de 2 ani a intrat intr-o zona de blocaj , a fost intr-o relatie din care s-a desprins cu greu. Emotional tind sa cred ca e inca acolo. Problema e ca are senzatia ca nu este inteleasa , nimeni nu incearca sa o inteleaga , se interiorizeaza ca sa nu mai incarce pe nimeni cu problemele ei , incearca sa para fericita ..dar nu este . Suferinta asta interioara o macina vizibil, chiar daca se straduieste sa ascunda . In afara familiei, sunt singura persoana care i-a fost aproape in momentele de cumpana , am incercat sa o distrag prin plecari la munte,in afara tarii ..etc, este ok o zi sau doua apoi pica in aceleasi stari . Eu cred ca trece printr-o depresie , nu sunt specialist doar imi dau cu parerea .
Mentionez ca incerc sa o tot scot din casa la diverse evenimente, insa ma refuza pe diverse motive .
Ma gandesc ca cel mai frumos cadou pe care i l-as putea face ,este o sedinta la psiholog . Nu stiu cum ar interpreta gestul ,insa nu vad cum altfel as putea sa o ajut sa depaseasca momentul .Ce ar trebui sa fac? Incep sa ma oboseasca si pe mine starile ,toanele ei ;insa nu vreau sa “fug” , sa o las singura .Vreau sa o ajut , dar cum ?
O zi buna!


Little Djini 8:29am Dec 20
Deși intenția e buna ambalajul nu. Mai bine o rogi sa te ajute și sa meargă cu tine la psihoterapie pentru ca tu ai nu știu ce problema.

Botezat-Antonescu Radu 8:48am Dec 20
discuta sincer si cat mai deschis cu ea la modul ‘imi este clar ca ai o problema, ca esti depresiva si ca daca o tii tot asa o sa fie din ce in ce mai rau; tu iti dai seama de ce se intampla cu tine? Poate este momentul sa discuti cu un psihoterapeut, sunt chiar dispusa sa mergem impreuna, etc.”. Asta ar fi un prim pas. Daca este vorba despre o depresie instalata de mai mult timp atunci al doilea pas este sa discute si cu un medic psihiatru in vederea inceperii unui tratament. Succes!

Tina Petrareanu 12:34pm Dec 20
Cred că ar fi un cadou frumos!

Olimpia Ciocea 12:51pm Dec 20
Cadoul e frumos , dar trebuie

Olimpia Ciocea 12:53pm Dec 20
E nevoie sa vrea si ea sa vrea sa mearga la terapie, ajutor cu forta nu se poate….

Pascu Viorica 4:03pm Dec 20
consider ca este ok propunerea ta; dar a-i grija spune-i ca esti pregatit sa o insotesti in momentul in care ea se va decide! De obicei, la inceput opun o oarecare rezistenta, cocheteaza cu ideea si pe urma se decid! Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile