Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am o dilema legata de identitatea mea de gen: sunt barbat, am o relatie stabila cu o femeie cu care voi avea si un copil. Ideea e ca ma tot gandesc la efeminizarea mea si la a avea relatii cu barbati, ma gândesc la orhiectomie. Exista vreun chestionar/test care sa-mi dea macar un raspuns orientativ legat de identitatea mea de gen?

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

Buna ziua!

Am o dilema legata de identitatea mea de gen:
Sunt un bărbat de 40 ani si lucrez ca șofer. De mic mi-a plăcut sa ma îmbrac cu hainele mamei, sa ma machiez si să-mi dau unghiile cu oja. In decursul anilor am avut mai multe relații cu femei, dar in paralel m-am întâlnit si cu bărbați.
In urma cu 8 ani am avut un episod depresiv-anxios cu atacuri de panica. Cu toate ca am fost la psiholog, nu am avut curaj sa spun aceste lucruri.
Acum am o relație stabila cu o femeie cu care voi avea si un copil. Ideea e ca desi am sentimente de iubire fata de ea, eu ma tot gândesc la efeminizarea mea si la a avea relații cu bărbați, sa ma facă a ma simți femeie.
In ultima perioada ma tot gândesc cum sa fac sa am parte de orhiectomie sau sa ma apuc sa iau anticoncepționale pt femei.
Exista vreun chestionar/test care să-mi dea macar un răspuns orientativ legat de identitatea mea de gen?
  • Cristina Tacaciu
    Cristina Tacaciu Te incurajez sa apelezi la un psiholog care nu discrimineaza impotriva persoanelor cu alte identitati sexuale.Este mai intelept sa explorezi aceste stari si ganduri inainte sa iei decizii care iti pot afecta sanatatea. Anticonceptionalele nu sunt tratamente pt persoanele transgender si nici nu contribuie la feminizarea trasaturilor corporale.
  • Marilena Popa
    Marilena Popa Buna ziua! Genul biologic, indentitatea de gen, roul de gen, identiatea sexuala, orientarea sexuala, sunt aspecte pe care ar fi cel mai bine bine sa le elaborati si clarificati in terapie, inainte de a lua orice fel de decizie in ceea ce priveste transformari ale corpului dumneavoastra. Un psiholog nu ar trebui sa va judece si una dintre condiile principale pentru a putea avea un efect tratamentul este ca dumneavostra sa va simtit ascultat, aceeptat si inteles. Probabil ca nu ati fost la psihologul potrivit in urma cu 8 ani cand ati avut episoadele mentionate. Atata timp cat dumneavostra sunteti functional social, si inteleg ca sunteti, nu cred ca este cazul sa consultati un psihiatru. Nu exista inca nici o dovada ca aceste manifestari ar avea o baza genetica. Va invit sa cititi acest articol despre cum sa alegeti psihologul potrivit: Cum sa evaluati si sa alegeti psihoterapeutul potrivit – Focus Psy
  • Cristian Don
    Cristian Don Iti spun din experienta mea. Sunt persoana transgender. Întâi trebuie să mergi la un consult psihiatric,sa ceri mai multe pareri psihiatrilor. În același timp,trebuie să te consilieze un psiholog,de preferat unul specializat în psihosexologie.
    După care,înainte de orhiectomie(castrare) sau operatia de schimbare de sex,trebuie să urmezi un tratament prescris de endocrinolog cu castratori chimici (sa vezi daca te simti bine) si sa iei hormoni feminini(Nu neapărat anticonceptionale).
    După vezi daca merita sa te operezi. Oricum,femeile trans depind foarte mult de chirurgie. În mare parte,operațiile te fac sa arăti ca o femeie. Dacă iti place sa machiezi sau alte lucruri,poti deveni manichiurist,make up artist (machior) dar nu trebuie neaparat sa o faci tu. Nu asta te face femeie. Aceste trasaturi sunt caracteristice fetisului tranvestic.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita