consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am locuit cu socrii timp de 8 luni, dar am plecat pentru ca soacra ma jignea mereu ca am salariu mic, haine vechi, bune de aruncat, ca sunt saraca, mica de inaltime (dar sunt mai inalta decat ea), ca sunt numai piele si os, ca arat in ultimul hal.

Terapeuti.ro 8:43am Nov 16
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Am 34 ani, sunt casatorita si am un copil de un an. Am locuit cu socrii timp de 8 luni, dar am plecat impreuna cu familia pt ca soacra ma jignea mereu ca am salariu mic, ca am haine vechi, bune de aruncat la gunoi,ca sunt saraca, ca sunt mica de inaltime (dar sunt mai inalta decat soacra), ca sunt numai piele si os, ca arat in ultimul hal. Cand am stat cu sotul in apartamentul mamei, venea la noi si spuneau ca nu avem conditii (avem apartament cu 3 camere confort 1) si imi cereau sa vand apartamentul; si sa o dau pe mama in judecata daca nu vrea sa vanda, iar banii sa le dau lor ca zestre pt. ca mai au de platit inca 15 ani rate la vila lor. In ziua in care am plecat de la socrii, soacra mi- spus ca nu mai poate sa-mi supore mutrele, dar am fost tot timpul politicoasa cu ea. Mi-a tras copilul din brate ca sa nu plec cu el, noroc ca a venit o vecina si am reusit sa plec de acolo. Sotul vedea cum soacra tragea de copil sa mi-l smulga din brate, dar nu zicea nimic. Acum
socrii vin doar pana la scara blocului, nu vor sa intre la noi in apartament si il pun pe sotul meu sa le aduca copilul jos sau la ei in masina. Va rog, dati mi un sfat, cu ar trebui sa procedez cu socrii?


Botezat-Antonescu Radu 8:54am Nov 16
nu stiu daca exista un sfat profesional pe care sa ti-l ofer in mod deosebit, insa ca parinte si ca om mi-e mi-ar fi teama sa imi expun copilul unei asemenea personalitati (soacra), cel putin dupa cum o descrii mai sus. Ai in vedere binele copilului in primul rand, mai ales cand sotul pare neputincios in aceasta instanta. Stabiliti amandoi care sunt limitele si tineti-va de ele. Succes!

Luminita Serban 9:24am Nov 16
nu-i mai lasa copilul nici pina la masina. Daca il urca in masina si pleaca, ce faci? Oricum relatii bune cu asta nu poti avea … in plus cred ca trebuie sa ajungi la un numitor comun cu sotul tau in ceea ce priveste relatiile cu socrii . Mai rarut ca-i mai dragut!

Murgea Georgeta 1:08pm Nov 16
Nu mai vorbi doamna draga cu acesti oameni niciodata,,sotul daca doreste sa vorbeasca e ok sunt parintii lui –dar dv ..nu (va spun din experienta ) acesti socri NU EXISTA pentru noi si viata ne este la fel cu ei sau fara ..!!linistita.

Elena Elena 5:22pm Nov 16
Esti sigura ca sotul tau este de partea ta? Ca tine la tine?

Olimpia Ciocea 2:06pm Nov 17
Eu cred ca ai reusit sa faci un pas important plecand din casa lor iar in casa ta poti tu sa stabilesti limitele. Discuta cu sotul tau , el poate sa fie intermediar intre voi. Inteleg ca socrii sunt dificili dar daca raspunzi cu aceasi moneda nu imbunatatesti lucrurile. Ce iti doresti pt binele copilului? Ce atmosfera vrei sa vada copilul? Daca soacra se comporta inadecvat , da tu dovada de intelepciune si diplomatie. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile