Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am aproape 16 ani si sunt foarte inchisa in mine. Imi e greu sa incep o discutie si mai ales sa o mentin, fiindu-mi frica sa nu spun ceva gresit. Parintii mei sunt despartiti, probabil si asta mi-a afectat intr-un fel dezvoltarea emotionala.

Terapeuti.ro 7:41am May 19
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Am aproape 16 ani si sunt foarte inchisa in mine.Imi e greu sa incep o discutie si mai ales sa o mentin,fiindu-mi frica sa nu spun ceva gresit.Pe scurt imi e frica sa intru intr-o discutie cu cineva crezand ca nu o sa fiu placuta sau fel si fel de scenarii.Parintii mei sunt despartiti ,probabil si asta m-a afectat intr-un fel dezvoltarea mea emotionala.Am avut si diferite probleme de sanatate care m-au marcat,toate astea facand sa fiu atat de retrasa si fricoasa de a ma imprieteni.Dar nu pot sa las lucrurile astea,pe zi ce trece vad cat de mult ma afecteaza si ma fac sa ma simt exclusa/neexistenta.Cand vad alte persoane cum socializeaza atat de usor ma demoralizez si prefer sa plec.As vrea sa stiu de unde pot incepe sa ma autoeduc si sa am incredere in mine.Multumesc.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:56am May 19
iti recomand sa incerci autoironia… sa vezi ca este ok sa ‘faci misto’ de propria-ti persoana. Eu am avut o problema similara in adolescenta: eram prea ‘serios’ si ma ‘atacam’ foarte tare cand simteam ca sunt luat peste picior :) …. pana mi-a recomandat cineva sa incerc sa ma iau singur peste picior si in timp m-am obisnuit cu ideea ca ‘este ok’. Poate este un inceput si pt tine. Succes! ;)

Fanache A. Remus 8:36am May 19
O alternativa e sa te antrenezi in discutii pe mess/facebook sau alte retele sociale cu un cont anonim :) Poti fi cine vrei tu pe internet, poti discuta cu cine vrei si chiar daca gresesti, fiind pe un cont anonim nu va conta atata timp cat stii sa iti impui anumite limite si nu faci nici o legatura cu tine din viata reala cu cea din contul anonim (ma refer poze, nume sau chestii similare). Dupa ce incepi sa capeti incredere in tine discutand cu cine vrei tu pe mess ca anonim, poti incerca apoi sa discuti si pe contul real si apoi in viata reala. Important e sa incerci sa iti depasesti fricile si fobiile, incercand si capatand astfel experienta. Primul pas e cel mai greu, dupa aia te adaptezi din mers. Pun pariu ca daca iti depasesti frica initiala si exersezi, vei ajunge o experta in conversatie, important e sa nu te lasi batuta si sa perseverezi. (secretul succesului in orice domeniu e perseverenta)

Marius Drujiţ 9:26am May 19
Alaturi de sfaturile de mai sus, incearca activitati noi. Sportive, care iti cer sa te arunci controlat in gol, inot,schi,bungee jumping,etc.Cursuri de dans, unde sa le ceri tu ajutorul baietilor avansati cu rugamintea de a te face de ras pana inveti.Vei fi surprinsa de reactii.Incet iti vei construi increderea in tine si vei dori sa experimentezi multe forme de socializare.E un inceput.Oricum, iti recomand si un consilier,impreuna cu care sa iti evaluezi progresele si sa iti propui noi scopuri. :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita