consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 18 ani, iar problema mea este legata de increderea in sine. Acest lucru a fost cauzat si de parintii mei care niciodata nu m-au incurajat, ci mi-au impus.

Terapeuti RO 8:44am Jan 9
Mesaj:
Buna ziua! Am 18 ani iar problema mea este legata de increderea in sine.Acest lucru se poate datora si parintilor mei care niciodata nu m.au incurajat ci mi.au impus.Parintii mei au impresia ca detin viata mea iar ei sunt coordonatorii ei.Pe langa toate astea este vorba si despre libertate! Stau mereu intre 4 pereti spunandu.mi.se sa invat … Mi se spune ca niciodata nu ma voi descurca in viata , iar aceste afirmatii spuse ma fac sa cred ca este adevarat.De discutat nu ai ce discuta cu ei pentru ca oricum fac cum zic ei.Tot ceea ce imi doresc este sa imi reconstruiesc increderea in mine , vreau sa le arat contrariul . Initial am vrut si inca vreau sa dau la medicina insa de fiecare data cand ma apuc sa invat o las balta deoarece imi aduc aminte faptul ca nu o sa reusesc dupa cum spunea si mama mea , acum mai nou imi impune sa invat pt ca e o meserie banoasa… Cum sa nu ii placa…

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:34am Jan 9
tine-te tare… invata pt facultatea pe care ti-o doresti, nu cea care ti se impune si cand incepi facultatea o sa vezi cum se schimba lumea in care traiesti. Pana atunci poate ti-ar prinde bine sa discuti cu un psiholog (poate cel al scolii tale), macar pt niste sfaturi/indrumari/descarcare. Se poate, succes! ;)

Dhalia Dalia 5:00pm Jan 9
Incepe cu pasi mici. Stabileste-ti un plan pe termen lung. Noteaza-l undeva. Apoi stabileste-ti teluri pe termen scurt. De la o zi la alta, de la o saptamana la alta. Fiecare reusita te va impinge in fata. Iar fiecare nereusita trebuie sa te mobilizeze sa muncesti mai mult pt ce iti doresti. Parintii iti vor binele, insa binele este diferit de la o persoana la alta. Fiecare expune propriul punct de vedere. Respecata-i pe parinti si incearca de cate ori ai ocazia sa le expui situatia asa cum vezi tu.Insa cu calm… ca pe un teren minat. Repetand mereu aceeasi poveste…. e destul de sigur sa reusesti in ai convinge de viitorul care te face pe tine fericit.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed