consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani si probleme de atentie. Ma plictisesc foarte usor de la orice activitate. Mintea mi se duce in alta parte si imi imaginez tot felul de chestii, uitand unde ma aflu sau ce se intampla. Intru ca intr-o transa: as putea spune si nu mai aud nimic in jurul meu. Nu imi place linistea, ascult mereu muzica la casti, ca sa imi ocup mintea.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Am 16 ani si intotdeauna am avut probleme de atentie. Ma plictisesc foarte usor de la orice activitate ce mi se parea interesanta la inceput. Intr-o conversatie sau in timpul orelor imi este foarte greu sa ma concentrez. De obicei mintea mi se duce in alta parte si imi imaginez tot felul de chestii uitand unde ma aflu sau ce se intampla. Intru ca intr-o transa as putea spune si nu mai aud nimic in jurul meu. Cand un prieten imi povesteste ceva am tendita sa imi pierd atentia. Ca sa ma concentrez mai bine mereu ma joc cu un pix sau maneca de la bluza, orice imi este la indemana. Aproape mereu cand stau jos dau din picior. Cand ma uit la un film il pun mereu pe pauza din aproximativ jumatate in jumatate de ora ca sa ma mai plimb prin casa. Am tendinte sa ma plimb prin cameea sau bucatarie si ore intregi ascultand muzica. De multe ori imi este greu sa citesc fara sa imi pierd concentratia si sa sar peste randuri. Trebuie sa citesc uneori o pagina de mai multe ori pentru ca nu sunt
atenta. E ca si cum nu am stare de multe ori, dar in acelasi timp orice activitate ce o adoram inainte acum ma plictiseste. Nu imi prea place linistea, ascult mereu muzica la casti ca sa imi ocup mintea. Am facut ceva teste online care au iesit oozitive dar nu ma pot baza pe ele. Exista vreo posibilitate sa sufar de ADD sau poate ceva asemanator?

Psiholog Monica Enescu

Pare a fi vorba de o tulburare de atentie, insa acest lucru trebuie diagnosticat de un specialist. Iti recomand sa mergi pentru o evaluare la un medic psihiatru. Pentru tulburarea hiperkinetica si deficit de atentie exista tratament dar si terapie. Curaj!
 2

Lucia Morandini

Pe langa ce a zis dna Monica mai sus, as zice sa scoti din alimentatie dulciurile, cola, mcdonalds si painea

Daniel Mois

Cine poate pune un diagnostic pe baza unor detalii superficiale? Probabil ca nu ai gasit inca domeniul potrivit care sa te fascineze si motiveze suficient…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed