consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Psiholog online gratis | Una dintre prietenele mele a pierdut sarcina la 6 luni, iar acum nu vrea sa vada pe nimeni. Cum as putea sa o ajut?

Terapeuti.ro 8:24am Dec 3
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:buna ziua,Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum o saptamana, una din prietenele mele a pierdut sarcina in 6 luni. Am stat cu ea in spital cateva zile, insa decand am dus-o acasa nu vrea sa vada pe nimeni. A acceptat intr-o zi sa vb la telefon. Cum as putea sa o ajut? Cum sa ii zic sa mergem la terapie sau orice este nevoie pt a trece peste aceasta stare.

si poate cel mai important: ce sa fac pentru a ma accepta langa ea. Despre ce sa nu vorbesc?


Ina Melehat 9:12am Dec 3
In astfel de situatii, cel mai potrivit lucru este sa asculti. Sa ii asculti tacerea, oricat de lunga ar fi, sa ii asculti lacrimile, sa o lasi sa iti povesteasca ce simte ea ca poate povesti. Dupa o pierdere emotionala urmeaza o perioada de doliu, si este sanatos pt persoana respectiva sa fie lasata si incurajata sa parcurga etapele acestui proces. Nu te speria daca se izoleaza pentru o perioada de oameni, acest lucru face parte din procesul in sine. Nu te speria nici daca o sa vezi ca plange mult, caci asta inseamna vindecarea. Acum ea simte nevoia sa sufere, si este perfect indreptatita sa simta asa. Tu asigur-o mereu ca esti alaturi de ea (prin sms, daca nu raspunde la tel), caci are nevoie sa stie ca cineva o intelege si ii asculta durerea, chiar daca nu iti arata acest lucru.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile