consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt o adolescenta de 16 ani. Din cauza ca sunt plinuta ma gandesc ca nimeni nu ma poate accepta si stau izolata. Ma simt singura.

Terapeuti RO 7:40am Feb 11
Mesaj:
Eu am o problema cu mine .Ma simt singura ,sunt o adolescenta de 16 ani.Din cauza ca sunt plinuta vad asta un defect gandesc ca nimeni nu ma poate accepta si stau izolata .Acasa mi-e bine ,iubesc sa stau singura .Dar ma simt singura,pana acum nu am avut nici un iubit ,nu am putut vorbi cu nimeni deschis,nu stiu ce sa fac ,cum .Pur si simplu ma simt singura, fara nici un scop.

Carmen Ontanu 7:56am Feb 11
Parintii te-ar lasa sa consulti un terapeut?

Ioana Monica Ciolan 8:08am Feb 11
In perioada adolescentei aceste stari sunt frecvente datorita faptului ca apar multe schimbari atat la nivelul corpului, cat si la nivelul mintii. Este foarte probabil sa simti ca nimeni nu te poate intelege, nimeni nu te poate ajuta insa este esential sa realizezi ca si noi adultii am trecut prin aceste stari. Consider ca ar fi util sa iti propui sa te descoperi, sa vezi cine esti, ce iti place la tine, ce poti schimba la tine, ce planuri de viitor ai, ce apreciezi la ceilalti. Descopera pasiuni comune cu alte persoane si experiementeaza ca sa vezi ce anume iti place si ce nu.

Pufu Corina Ionela 11:15am Feb 11
Esti minunata, oricum, oricând si cu oricine ai încrederea sa te deschizi emotional si sa Vorbești despre orice ;-) ! Nu uita ca noi suntem suma tuturor Dorințelor , Preferințelor si Nevoilor noastre cele mai profunde ! Spui ca te simti singura, insa, cu buna știință te izolezi adesea . Chiar daca iti face plăcere acest lucru, probabil, ca o forma personală de păstrare a energiei ( afla de la mama daca ai stat cumva la incubator dupa nastere, sau, oricum cere detalii despre venirea ta pe lume pentru a înțelege de ce folosești izolarea ca pe o forma de protecție fizica si emotionala) , nu uita ca prin contactul cu ceilalți , ne oglindim adevăratul eu si ne promovam personalitatea, fiind ființe sociale din nastere ;-) ! Cat despre aspectul fizic , kilogramele in plus, sunt tot o forma de protecție venită din inconștient , împotriva exteriorului . Care este relația ta cu mama, tatăl tau si alți membri semnificativi ? Cine din familie te-a facut sa vezi lumea ca pe o mare necunoscuta, primejdioasa ? Poate nu prin cuvinte, dar, anxietatea si temerile legate de viata ale acelei persoane s-au transmis la tine :( . Esti unica si minunata, asa ca, ieși din ascunzatoare si caută in jur suflete cu personalități asemănătoare , doar ai avea si timpul si contextul : mediul școlar , social, familial ! Succes si mult bine !

Mar Dum 2:31pm Feb 11
Pe de o parte "ma simt bine singura" poate fi un mecanism de aparare ce te menajeaza de interactiunea cu ceilalti, amanand confruntarea cu viata si menajandu-ti sensiblitatile pe aceasta tema. Pe de alta te face sa pierzi timp pretios greu de recuperat mai tarziu pentru evolutia ta personala si cu costuri mai mari. Asadar tine cont de sfaturile primite de la cei ce ti-au raspuns inaintea mea si ACTIONEAZA. NU exista alta cale.

Doina Zamfirescu 10:38am Feb 12
Discuta cu parintii despre asta si despre faptul ca ai putea apela la un terapeut (cu acordul lor).


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed