consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o prietena care m-a mintit la inceputul relatiei, de atunci pierzandu-mi increderea in ea. Am devenit foarte gelos: vreau sa vorbesc non-stop cu ea cand nu este cu mine, cred ca ma minte, chiar daca de 8 luni s-a mutat la mine si nu sta decat cu mine.

Terapeuti.ro 7:50am Feb 18
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, am si eu o problema si cred ca este una pe baza psihologica . Deci cunosc o fata de 1 an si 2 luni prima dat am fost mintit de ea pierzandu-mi increderea total in ea . Dupa 6 luni de zile mi-am capatat increderea dar am devenit o fire foarte geloasa in sensul : vreau sa vorbesc non stop cu ea cand nu este cu mine, cred ca ma minte cand imi spune ca este la scoala . Tin sa mentionez ca de 8 luni stau in permanenta cu ea deoarece sa mutat la mine si nu o suna nimeni , nu primeste mesaje pe facebook , refuza sa vorbeasca cu anumiti baieti care iau fost prieteni din cauza interzicerii mele si multe fapte. prin care mia dovedit ca ma iubeste plus ca ii cunosc si parinti si nu pleaca pr afara cand este acasa fara mine. Pe langa toate acestea in capul meu apare o forma de gelozie imaginara din cate am citit pe net , de exemplu : daca imi zice ca este la scoala si este prea liniste deja in capul meu ma gandesc ca nu este la scoala si umbla branbula , imediat dupa ce imi
inchide sun pe cineva si imi spune ca , chiar este la scoaala si sta numai in banca si nu iese pe holurile scolii . deci un sfat pentru a nu mai fi asa gelos ca am citit multe documente pe net si miam dat seama ca totul e in capul meu


Lia Oltean 9:27am Feb 18
Dacă îți dai seama ca aceasta gelozie este excesiva și nocivă, fiind cauzată de gândurile tale, de ce nu încerci sa le schimbi? E într-adevăr de așteptat ca după ce încrederea a fost trădată o perioada sa existe o nevoie de confirmare a ei, însă dacă acea perioada a trecut și gelozia și neîncrederea continuă, consideri ca aveți o relație sănătoasă? În alte relații ai observat acest tipar de gelozie? Recomandarea mea e sa discuți cu un terapeut și sa începeți un demers individual, poate și de cuplu ulterior.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile