consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt casatorita si am o fetita. Problema mea e ca fac crize de gelozie chiar daca nu e o problema foarte mare si nu pot discuta deschis cu sotul meu despre asta. Nu cred ca ma intelege foarte bine.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna!am 24 de ani si sunt casatorita de 2 ani, am o fetita de 2 anisori iar problema mea e ca fac diferite crize de gelozie chiar daca nu e o problema foarte mare si nu pot discuta deschis cu sotul meu despre asta si nu cred k ma intelege foarte bine.nu am nici o prietena cu care sa ma consult si sa ma descarc.ce ar trebui sa fac?

ai putea sa incerci sa il iei pe sot si sa mergeti la cateva sedinte de terapie de cuplu… poate cu un mediator iti va fi mai usor sa ii spui ce simti nevoia. Succes!
 1
Iar daca sotul nu este de acord sa mergeti impreuna, ai putea sa mergi tu singura la cateva sedinte. Daca spui ca aceste crize apar chiar si cand nu este cazul, ai putea investiga care este cauza aparitie lor si apoi sa continui de acolo. S-ar putea sa gasesti si noi modalitati prin care sa ii spui sotului ce simti si sa reusesti sa il faci sa te asculte. Oricare ar fi calea, este important sa actionezi.
 1
Nu aveti nicio prietena pentru ca v-ati dedicat lui 100%, iar el nu pare sa faca asta chiar 100%? Este aici cauza geloziei? Poate cateodata avem nevoie de un respiro, macar o ora la o cafea cu o prietena si nu neaparat pentru a ne descarca. Sau sa facem din cand in cand lucruri doar pentru placerea noastra.
Draga mea, sotul nu va deveni niciodata propietatea ta, asa ca nu incerca sa-l controlezi sau sa-i limitezi alegerile. Nu ai specificat clar, in ce situatii devii geloasa… De ce nu poti discuta cu sotul? Unde nu este comunicare, nu e nimic! Incearca sa-i vorbesti, spune-i ce te framanta, dar ramai feminina si nu reprosa, ridicand tonul. Sa speram, ca e doar o criza amoroasa, specifica adaptarii la viata de cuplu si va trece. Numai bine, iti doresc!
 2
Exista cauze profunde, in tiparul comportamental subconstient pe care tu il rulezi. Exista o frica de a nu-l pierde, cu originea ascunsa probabil in copilarie. El va simti aceasta frica, si culmea, se va indeparta de tine tocmai din acest motiv. Rezolva-ti frica, inainte ca sa iti ruineze casnicia. Apeleaza la experti, sau suporta consecintele comportamentului tau.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile