Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am aproape 18 ani si parintii mei nu sunt de acord cu lucrurile adolescentei de azi, ma dispera doar cu “Invata, invata!”. Incerc sa ies cat mai rar in oras, notele de la scoală sunt foarte bune, dar ei niciodată nu sunt multumiti de mine. Am ajuns la un stadiu in care ii urasc si imi vine sa fug in lume.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Sunt fată. Încerc (să fiu eu însămi) mai ales când sunt cu părinții mei , ca să le arăt că pot avea încredere-n mine , dar asta îi nemulțumește … Îmi doresc din tot sufletul meu să fiu și eu ca ceilalți copii ( ce-i culmea mai am puțin și fac 18 ani ) , gen să ies cu prietenii, să mă distrez și alte lucruri pe care le fac adolescenții din ziua de azi . Dar nu , în viziunea lor nu am voie, sunt mică .. Am încercat să le explic , să vorbesc cu ei , am încercat să le fac cunoștință cu prietenii mei , dar nu , nu ai cu cine (nu-mi suportă nici un prieten).. Prefer să stau singură și să mă văd cu ei pe ascuns ( îi mint că mă duc în altă parte , tocmai pentru a mă lăsa, dacă le-aș spune că mă duc să mă văd cu X, încep să țipe sau eventual mă lasă, dar după când vin îmi scot ochii, ”că ce umbli cu ăla/aia”, ș.ș.m.d) . Părinții mei sunt genul ăia de oameni care.. ( de exemplu , da
că vine cineva la mine și vorbește despre ceva, nu știu orice, ei sunt de acord pe moment, dar defapt.. ) . nu sunt de acord cu lucrurile adolescenței de azi, mă disperă doar cu lucruri de genu ”ÎNVAȚĂ, ÎNVAȚĂ!” . Pot spune că sunt un copil bun , încerc să le fac pe plac părinților, în ultima perioadă evit să mai ies (deși nu ieșeam atât de des, o dată pe săptămână e bine dacă ies) , pentru a le face lor pe plac , să nu mă mai cert cu ei , notele de la școală sunt foarte bune, dar ei niciodată nu sunt mulțumiți de mine. Singurul sprijin e iubitul meu( suntem împreună de aproximativ un an) încearcă să mă încurajeze, dar e în zadar .. E enervant să stau așa și să mă ascund de ei , am încercat să le spun de el, dar ”Îți trebuie băieți.. ”, mă rog … Am ajuns la un stadiu în care îmi urăsc părinții maxim și îmi vine să fug în lume , departe de ei … Ce ar trebui să fac? :( (

eu ti-as recomanda sa te aliezi cu alti membrii ai familiei… buncii sau unchi/matusi… sa le spui si lor ce simti si sa faceti o ‘adunare de familie’ in care sa discutati ce se intampla si ce poate fi facut. Se poate, succes! ;)
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita