consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Eu si prietena mea avem o relatie de 4 ani, iar la inceputul relatiei am fost foarte neglijent fata de ea. Nu am reusit sa o dezvirginez niciodata de atunci. Nu stiu cum sa o ajut sa se relaxeze psihic

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua, eu si prietena mea avem o relatie de 4 ani, iar la inceputul relatiei am fost foarte neglijent fata de prietena mea. Din cauza asta imi este frica sa nu-i fi implementat ceva in mintea ei sau nu stiu ce in asa fel incat nu am reusit sa o dezvirginez niciodata de atunci. Nu stiu cum sa o ajut sa se relaxeze psihic deoarece acolo este problema. Nu avem resursele necesare pentru vizite la doctori si de aceea am apelat la dvs. in vederea unor “sfaturi practice”. Am incercat filme romantice… (la partea intima nu exista nicio problema iar ea imi spune la final ca ii este frica si nu poate sa si ia gandul de la durerea aceea). Multumesc anticipat. Stiu ca sunt nepriceput. este prima relatie de orice fel.

Se poate simți presată, încearcă să nu mai aduci în discuție partea sexuală sau poate are vreo problemă despre imaginea sa proprie așa că o poți ajuta să o faci să se simtă frumoasă, femeie în adevăratul sens al cuvântului, să aibă încredere în tine și în ea în special, dar consider că cel mai important este să nu se simtă presată. Poate chiar nu este pregătită din punct de vedere psihic, tu nu ai pricizat vârsta fiecăruia așa că nu îți pot da un răspuns clar despre motivele pentru care s-ar simți nepregătită. Poți încerca, de asemenea, să vorbiți deschis despre orice problemă, nu doar acesta, vă recomand să petreceți câteva zile doar voi doi, pentru a vă apropia mai mult.
 2
Inteleg ca “durerea aceea” este ceva ce a experimentat la un moment dat in relatia voastra, probabil atunci cand spui tu ca “ai fost foarte neglijent fata de prietena ta”. Nu stiu ce inseamna acest “foarte neglijent” dar se pare ca pe ea a afectat-o.Ati incercat sa aveti contact sexual si a fost foarte dureros pentru ea sau doar i-ai propus si ea te-a refuzat din cauza fricii? Problema este durerea sau frica? Prietena ta isi doreste sa aveti relatii sexuale sau doar tu simti nevoia si incerci ceva in sensul acesta? Pentru ca daca nu exista dorinta din partea ei, degeaba incerci…
 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed