consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 25 de ani si simt ca nu am realizat nimic in viata si ca nu imi pot gasi scopul. Am facut studii superioare si masterat. Am plecat in Anglia in ideea ca voi fi remunerata mai bine, dar nu ma pot acomoda si simt cum intru in depresie deoarece nu imi pot gasi un job.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Sunt Adela si am 25 de ani. Simt ca nu am realizat nimic in viata si ca nu imi pot gasi scopul. Am facut studii superioare si masterat in inginerie. Am plecat in Anglia in ideea ca voi fi renumerata mai bine decat as putea in tara, indiferent de clasa sociala pe care o voi avea. Insa, nu ma pot acomoda si simt cum intru in depresie deoarece nu imi pot gasi un job pe care il pot face din punct de vedere fizic. Si zic asta pentru ca nu am stat tocmai bine din punct de vedere al sanatatii. Sunt cardiaca, am probleme cu coloana, sunt operata pana la varsta asta de 8 ori din cauza unor hemangioame si a unei tumori la picior. Pe langa toate astea, am facut pasul de a parasi tara deoarece am vrut sa uit de crunta perioada depresiva in care prietenul meu de 3 ani s-a despartit de mine si in acel timp a avut pe cineva. Mi-a fost enorm de greu sa accept ce s-a intamplat si nu am uitat complet nici in prezent. Imi este teama ca ar putea sa o faca din nou desi sunt proaspat ceruta in
casatorie de el. Nu stiu acum incotro. Nu stiu ce imi place sa fac si cum sa imi gasesc un drum al meu. Imi este teama de esecuri in relatie si in viata mea profesionala. Acum ne gandim sa ne intoarcem in tara si sa reluam de unde am ramas…

Bună ziua. În primul rând vă recomand să vă dezidentificaţi de problemele de sănătate prin care aţi trecut sau treceţi: aşa că puteţi spune, de exemplu, sufăr de o boală cardiacă, sau am o boală de inimă, şi NU “sunt cardiacă”. Făcând astfel, veţi da o şansă şi celorlalte părţi ale dumneavostră să existe şi să-şi dezvolte potenţialul :) În al doilea rând, vă sugerez să priviţi cu atenţie ce anume din ceea ce vă oferă acest bărbat vă atrage aşa de tare încât să treceţi peste suferinţa cauzată de despărţire.
 1
Sunt multe posibilitati prin care poti castiga bani in ziua de azi, daca esti flexibil si te poti adapta. Sunt lucruri pe care le poti face de acasa, te poti angaja la un call-center, poti face activitati care nu implica munca fizica grea, depinde ce iti doresti si cat esti de dispusa sa te indepartezi de domeniul pe care l-ai ales. Posibilitati exista, se lucreaza si de la distanta, si pe internet, poti face un curs de calificare acolo, trebuie doar sa ai curajul sa incerci si sa cauti idei, oportunitati, solutii. In ceea ce priveste relatia ta, ai stat de vorba cu partenerul tau despre ce s-a intamplat? Stie ca ti-a afectat increderea in el si in relatia voastra? Este necesar sa vindeci rana pe care ti-a produs-o acea despartire, altfel vei intra cu aceste temeri, cu neincredere si resentimente fata de partenerul tau in casnicie. Te sfatuiesc sa incercati macar cateva sedinte de terapie de cuplu, este spre binele relatiei voastre si a viitoarei casnicii. Curaj!
 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed