consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 19 ani si probleme grave de comunicare. In anii de liceu am avut o adictie fata de un joc pe calculator. 4 ani m-am inchis in mine, vorbind foarte putin cu cei din jur. Acum am anxietate, dificultate in a conversa fluent. Mi s-a mai spus ca par speriat de bombe, nu sunt o companie buna.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
19 masculin
Student
3 frati mai mici – cu mama discut destul de rar , nu prea imi place sa vorbesc foarte mult cu ea . Tata e plecat in strainatate si vorbesc cu el odata la saptamana sa zicem si cu fratii mai mici ma inteleg ok , mai glumim etcAm probleme grave de comunicare.Pe parcursul a 4 ani , respectiv in anii de liceu.In acesti ani am dezvoltat o adictie fata de un joc pe calculator jucandu-ma o foarte mare parte din timpul meu liber…In acest mod imi pierdeam mult timp si m-am inchis in mine, vorbind foarte putin chiar si cu parintii.Din aceasta cauza am foarte putini prietni si cunostiintele pe care le am nu doresc sa aiba contact prea mult cu mine pentru ca nu prea am ce sa spun interesant, eu zic ca ei ma vad plictisitor si intr-un fel o cred . Imi pare rau ca dupa o perioada de 4 ani de inchidere in mine , acum cand incerc sa imi fac prieteni imi este foarte dificil … Am anxietate , intru in vorba cu cineva nou si am dificultate in a conversa fluent sau daca vorbesc nu stiu cum sa mentin o conversatie sau sa fac persoana de langa mine sa fie interesata sau macar sa ii fac astfel ziua mai buna .. Sunt un baiat serios , foarte serios si la fata si nu stiu sa fac glume bune sau pe cei pe care ii cunosc recent
nu reusesc sa ii fac sa rada ..Cred ca si mesajul meu noverbal ma impiedica , mi s-a mai spus ca par un baiat speriat de bombe sa spunem , prefer sa tac , vorbesc rar si incerc sa depasesc aceste aspecte negative dar nu reusesc . Imi pare rau ca nu sunt o companie buna pentru foarte multi desi as vrea sa fiu, ce as putea face ca sa repar sau sa corectez aceste ”defecte”?

  • Veronica Cristea
    Veronica Cristea Buna ziua. Din felul in care scrii, discursul tau reiese foarte elocvent si coerent. Problema de comunicare poate fi datorata faptului ca nu gasesti mai degraba oameni care sa fie dispusi sa te asculte cu adevarat si cu care sa discuti lucruri mai serioase, asa cum ai avea nevoie. Poate incerci sa cauti persoane mai potrivite cu stilul si valorile tale, fiindca socializare doar de dragul socializarii sau conversatii de suprafata nu ai cum sa le sustii cu acea usurinta pe care o vezi la ceilalti. Poate fata de “speriat” arata doar faptul ca, petrecandu-ti mult timp intr-o bula de siguranta, izolat de stimulari si provocari sociale, ai diminuat sentimentul personal de incredere si confort in contexte sociale. Acum ai constientizat situatia in care te afli si vrei sa o schimbi, insa fiind ceva nou, e ca si cand ai iesit din bula de protectie si incerci sa te descurci in afara ei. E normal sa fie o perioada mai greu si sa te si sperie. Oricum, incearca sa nu pui presiune mare pe tine, totul se va schimba treptat, pe masura ce vei capata experienta. Un terapeut te poate ajuta sa capeti lejeritatea de a impartasi si a manifesta si verbal capacitatea ta de introspectie pe care o exprimi bine in scris.
  • Marian Georgescu
    Marian Georgescu Faptul ca ai stat foarte mult timp in fata jocurilor ti-a creiat o falsa comunicare emotionala pe internet. Insa nu e intimplator ca ai intrat in acest joc. Denota ca in copilarie nu ai fost ascultat si nu ai primit iubire imi imaginez din aceasta cauza te-ai retras in tine si ai gasit o iesire prin jocuri. Acum ai constientizat si este dureros. Sugerez sa te integrezi la un grup de dansuri bachata si si kizomba unde vei invata sa relationezi cu corpul si emotia. Iti recomand sa mergi si la un psihoterapeut care sa iti creeze o zona securizata si de confort pentru a lucra cu el si procesa experientele neplacute din copilarie.
  • Nela Chirila
    Nela Chirila Eu te invit in clubul meu de terapia prin ras, online joia seara pe platforma zoom, care ajuta sa depasesti timiditatea sa capeti increderea si stima de sine


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier