Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Caut un psihoterapeut pentru terapie post-trauma, care sa poata face vizite acasa. Sotul meu a avut al doilea AVC, a avut probleme cu alcoolul si cred ca in perioada premergatoare primului AVC a suferit de depresie.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua,
Caut un psihoterapeut pentru terapie post-trauma, care sa poata face vizite acasa, cel putin la inceput (in orasul Pantelimon) pentru initierea unui program de recuperare dupa un AVC.
Este vorba de sotul meu, 52 ani, la al doilea AVC in decurs de 2 ani. acum la 9 luni de la ultimul, greu deplasabil.
Nu are incredere in ajutorul care i l-ar putea da consilierea unui psihoterapeut.
In trecut a avut probleme cu alcoolul si cred ca in perioada premergatoare primului avc a suferit de depresie.
Multumesc.
Gabriela
  • Dan Cârlea
    Dan Cârlea Daca nu are incredere in terapii cum va ganditi sa-i aduceti acasa un terapeut? Eu va propun sa va ganditi la terapie prin Skype, sa-i propuneti cumva si dupa ce vrea se poate incerca.
  • Marilena Popa
    Marilena Popa Buna ziua, psihoterapia nu este un tratament care sa se poata face fara cooperarea pacientului. Deasemenea, vizitele la domiciliu nu fac parte din cadrul psihoterapeutic. Din punctul meu de vedere, a accepta sa vezi un pacient adult la cererea unui apartinator si a te deplasa la domiciliu pentru asta sunt doua mari erori care ar compromite demersul de la bun inceput. In primul rand cererea trebuie sa vina de la pacient in mod nemijlocit si in nici un caz nu se pot desfășura sedintele la domiciliu. Fie pe skype, cum a sugerat colegul, fie faceti un efort si vine la o intalnire inițială dupa care se lucreaza la distanță cat e nevoie.
  • Terapeuti.ro
    Terapeuti.ro RĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA: “Domnului Dan Cârlea i-as raspunde ca ma gandesc sa ii sugerez sotului meu sa citeasca articole, carti care sa-i creasca increderea in terapie la inceput, de-asemeni ma astept si la creativitate din partea terapeutului.”.
  • Dan Cârlea
    Dan Cârlea Doamna, fac doar niste presupuneri, niste inductii, asa ca va rog sa le luati ca atare: doua AVC in doi ani le face un om framantat, cu multe conflicte interioare. Data fiind situatia este posibil ca el mai degraba sa aiba nevoie de senzatia ca este acceptat momentan asa, decat impins in orice directie. Uneori in asemenea situatii terapia facuta de persoana de langa bolnav il ajuta mai mult, transmitandu-i pe canale fine, ca poate va fi mai bine. Cred ca va e f greu si lupta de a schimba lucrurile el o percepe ca pe un soi de balast sau chiar atac – nu e bun, trebuie sa se lase condus ca un copil. Asteptarile de la ceilalti sunt, oarecum, fata cealalta a monedei fricii.
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu daca sotul dvs. refuza ajutor din partea unui psihoterapeut atunci nu se poate construi din start o relatie terapeutica. Consiliere s-ar putea incerca poate in paralel cu recuperarea neurologica, insa nu acasa si nu daca refuza. Este probabil sa se fi instalat iar depresia, caz in care trebuie consultat mai intai un psihiatru si, in timp, inceput in paralel o consiliere psihologica. Incercati pt inceput cu psihiatrul. Daca refuza orice varianta va puteti gandi la a face dvs. o consiliere pt a gasi solutii pe partea dvs. Succes!
  • Andi Miana
    Andi Miana Creativitatea terapeutului nu este pt a “păcăli” clientul sa participe. Se numește manipulare, iar în contextul dat, desi va înțeleg f bine, vine din ceea ce se numește CODEPENDENȚĂ. A dvs. Sugestia este sa faceți în primul rand dvs terapie. E tare important pt cei care îngrijesc oameni bolnavi, chiar și de alcoolism. După ce va simți schimbări la dvs POATE va dori sa încerce terapie. Iar dacă nu, va trebui sa i respectați alegerea. Succes!
  • Terapeuti.ro
    Terapeuti.ro RĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA (pentru Dan CârleaMarilena PopaBotezat-Antonescu Radu și Andi Miana): “Buna ziua,
    Vreau sa multumesc tuturor celor care au postat la intrebare.
    Cand vorbeam de creativitate ma gandeam la moduri de abordare a situatiei nu de a-l convinge pe sotul meu sa faca ceva ce nu vrea. Ar fi inutil pentru ca ar fi ca un castel de nisip.
    Imi dau seama ca ar trebui sa fac si eu terapie, am avut o incercare dar a fost dezamagitor. Gabriela”.
  • Psihoterapeut Olimpia Ciocea
    Psihoterapeut Olimpia Ciocea Bună ziua. Reușita unui proces terapeutic depinde foarte mult și de determinarea clientului de a se implica în proces, de încrederea și speranța că poate îmbunătăți ceva, de relația terapeutica și tehnicile terapeutice. Ce fel de asteptari ați avut de la terapie sau terapeut? Ce v-a dezamăgit? Cate ședințe ați făcut?
  • Daniel Mois
    Daniel Mois Din păcate, psihoterapia NU FUNCȚIONEAZĂ decât într-un climat de ÎNCREDERE RECIPROCĂ. Iar clientul este CO-TERAPEUT în procesul respectiv. Nici un psihoterapeut nu va accepta să se deplaseze la domiciliul unui pacient care NU DOREȘTE psihoterapie. V-aș recomanda dvs un astfel de proces, ca să înțelegeți situația mai bine, și să știți cum să procedați pe viitor.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita