consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt clasa a 9-a si am aproape 2 luni de cand nu am mai fost la scoala. In clasa a 3-a am ramas repetenta din cauza absențelor. Lipseam foarte mult din cauza colegilor, pentru că isi bateau joc de mine, profesoara la fel. Si tatal meu si-a batut joc de mine. Acum, profesoara de istorie isi bate joc de numele meu de familie, abia ma pot abtine sa nu plâng.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Sunt fata,am aproape 17 ani. Sunt clasa a 9-a. Am o mare problemă. In clasa a 3-a am ramas repetenta tot din cauza absențelor, lipseam foarte mult fara sa stie parintii din cauza colegilor pentru că isi bateau joc de mine si profesoara la fel. Tatal meu si-a batut joc de mine pana in prezent,imi spunea mereu ca ‘pe clasa 1 o sa mergi pana iti creste mustața’,m-a facut sa sufar mult.
Iar acum,in clasa a 9-a, am un coleg cu mine in clasa din generala care isi batea joc de mine in primul an dupa ce am ramas repetenta impreuna cu fosta mea clasa.
Daca lipsesc o zi sau 2 din diferite motive,cand ma duc la scoala se ia de mine,profesoara de Istorie isi batea joc de numele meu de familie,abia ma puteam abtine sa nu plâng.
Am deja apeoape 2 luni de cand nu am mai fost la scoala. Cu o zi inainte zic mereu ca ‘lasa ca merg maine,promit ca merg maine,maine o sa fie mai bine’si ajung sa nu mai merg. Iar de mica,mama mea imi spunea mereu ‘ai grija ce faci la scoala,sa nu dea mama dracu sa ma faci de ras sau sa ma sune vreun profesor sa se planga de tine’,poate si asta este un motiv pentru care sunt asa,sau poate doar m-a afectat trecutul de mai sus. In prezent ma inteleg destul de bine cu mama,cu tatal azi da,maine nu,dar nu imi mai striga de trecutul meu.Vreau sa-mi inving aceasta frica. Vreau sa fac față lucrurilor. Nu vreau sa cer ajutorul parintilor sau prietenului meu. Cum as putea trece peste asta,si ce sa-mi spun mie ca sa imi scot din minte ca isi bat joc de mine pt ca am lipsit de la scoala. Va rog ajutati-ma

Soare Fericire
Soare Fericire Ai reusit sa punctezi foarte bine, in o relatare scurta, piedicile emotionale intampinate de-a lungul anilor, referitor la prezenta ta la scoala. Normal era o responsabilitate a parintilor sa te incurajeze, sa tina legatura cu scoala, cu invatatorul, profeserii, etc, prin care sa ii determine sa schimbe atitudinea fata de tine. Nu te invinovatii, scola nu o faci pentru parinti, colegi, etc, o faci pentru tine. Si , da, cu cat lipsesti mai mult , cu atat frica de a infrunta situatia este mai mare, gandidu-te ca reactia celorlalti este pe masura perioadei tale de absente. Profesorii sunt si ei oameni, ca si tine, ca si noi. Nu ii privi ca pe ceva superior. O parere a mea, ar fi , ca inainte de a merge la cursuri, sa cauti pe diriginte/a, de clasa sau un profesor / profesoara cu care simti ca ai putea rezona, sa ii spui ceea ce ai relatat aici, si sa ii ceri sa te sustina sau sa te indrume pentru inceput, pentru ca atat timp cat intentia ta este de a merge la cursuri, dar renunti din frica, cu siguranta ca vei fi ajutata. Iti las aici cateva linkuri spre folos: https://www.youtube.com/watch?v=JUEq5Uwy3vs… , https://www.youtube.com/watch?v=xVlZQtw7FtQ… https://www.youtube.com/watch?v=lWuaWrsxurw
Carmen Sorici
Carmen Sorici In mod normal ar trebui sa iei legatura cu psihologul scolii sau un consilier scolar daca exista. Poti schimba liceul. un an scolar se poate intrerupe din motive familiale,din motive medicale si nu este nimic rusinos, problema este ca odata cu absentele vin si multe cunostinte lipsa care te pun in situatii proaste, dar colegii in general nu te judeca pentru ca ai ramas repetenta neaparat, in primul rand nu te cunosc si nu faci parte din grupul lor, pentru ei esti o straina, chiar daca erai un elev obisnuit nu ar fi fost usor sa te integrezi, dar daca ai reusit sa treci peste reprosurile parintilor atatea ani, de ce ti-ar pasa de atitudinea colegilor? Posibil cu profesorii sa fie mai greu, in ochii lor poti fi un elev problema, pentru ca ai pierdut ceva mai mult din materie, s-ar putea sa fi acumulat atat de multe absente incat sa nu mai poti fi trecuta clasa. in mod normal ar fi trebuit sa primesti un preaviz de exmatriculare dupa 60 de absente, din ce cunosc eu si parintii ar fi trebuit sa fie informati. Este important sa sti ce-ti doresti tu. Vrei sa-ti continui scoala si sa termini un liceu? Daca iti doresti acest lucru va trebui sa te duci la scoala sa discuti cu dirigintele, cu un profesori si vezi ce se poate face, poate te vei muta la seral sau la un liceu fara frecventa. Ce gandesc cadrele didactice este treaba lor si nu ar trebui sa te afecteze, in fond nu-ti ia nimeni capul, nu a murit nimeni pentru ca o alta persoana s-a uitat urat sau a fost jignit, curaj pentru ca situatia ta nu a depins doar de tine, daca si-ar fi facut bine treaba si cadrele didactice poate nu ai fi ajuns aici, ar fi trebuit sa se intereseze de tine dupa doua zile de absente sa ia legatura cu parintii si sa discute cu tine. Peste un an devi majora si atunci toata raspunderea pentru viata ta iti va apartine, nu parintilor, nu profesorilor, nici prietenului ci tie, tu decizi ce vrei sa faci, Ce vei face daca de cate ori apare un obstacol, o dezaprobare? vei fugi la nesarfasit? Infrunta situatia, asumati-o si rezolv-o. Gandeste-te ca sunt persoane cu dizabilitati care merg la scoala si nici lor nu le este usor. esti destul de puternica sa rezolvi situatia si se pare destul de matura ca sa nu mai iti faci probleme de tachinarile tatalui sau de amenintarile mamei, fac si ei ce pot si se vede ca nu pot mai mult. Vorbe, impresii vei auzi multe, important este ca cineva sa faca ceva concret in situatia ta si cel mai in masura nu esti decat tu. Curaj, viata nu se termina aici, gandeste-te la viitorul tau!
Cristian Don
Cristian Don Mergi la un psihiatru! Exista posibilitatea sa ai anxietate socială și de aceea sa ai un comportament evitant. Poti merge si la consiliere ,la scoala,daca aveti psiholog.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile