consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o problema cu prietenul meu. A venit la mine, peste hotare, de o luna si nu il vad interesat sa invete limba sau sa caute ceva de lucru. Eu locuiesc cu mama si fetita mea si avem un venit minim si limitat. El sta toata ziua sta pe telefon, jocuri, filme, cafea, tigari, canapea etc.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua.Am o problema cu prietenul meu.Suntem impreuna de 1 an timp in care am avut o perioada relatie la distanta.Recent,el a venit la mine ,peste hotare.Intr-o luna de zile nu il vad interesat sa invete limba dar nici sa caute ceva de lucru.Eu locuiesc cu mama si fetita mea.Avem un venit minim si limitat.Totusi el stia situatia inainte de a ajunge aici.Toata ziua sta pe telefon,jocuri,filme,cafea,tigari,canapea,etc.Mai face cate o treaba casnica (la cerere)..L am intrebat,l-am amenintat cu despartirea.nimic.A ales ca pleaca in tara (in loc sa colaboreze)..Ce sa fac?Ce are?Are 33 de ani.E foarte relaxat si boem,are vicii si este foarte comod in general.Eu lucrez foarte putin acum.Va rog un sfat si cum sa vorbesc cu el??Nu mai stiu cum sa ii spun!Multumesc frumos.Astept cu drag,Mirela.

Buna. Lasa-l sa plece, nu ai nevoie de un parazit langa tine, ci de un barbat pe care sa il preocupe nevoile si necesitatile tale.
*nu sunt specialist, doar asa vad eu lucrurile.
 7
Clar nu aveti principii si valori comune, iar daca asta se vede acum asa, încearcă sa vezi cum va fi peste câțiva ani cand va trebui sa asiguri traiul familiei, educația si hrana copiilor si poate niște rate la banca. Si mai mult, sa fii cu zâmbetul pe buze dupa ce esti epuizata si frustrata ca renunți la tot ce iti dorești pt ca nu iti mai ramân bani. In plus, trebuie sa vorbești frumos de el pt ca nu vrei sa fii tu, ca mama, cea care il învață pe copil ce înseamnă semnalmentele negative si nemulțumirile, pe lângă faptul ca exemple pozitive de comportament in familie nu poți oferi. Va fi mult mai greu sa lasi trecutul in urma cu trecerea timpului si oricum mai dureros. Daca nu om la 33 de ani nu are deja niște principii sănătoase, nu o sa le învețe acum. Oamenii nu se schimba ca vrei tu ci pentru ca vor ei si asta se întâmpla f rar dupa ce sunt zguduiti din temelii si nu peste noapte. Chiar si asa, esti dispusă sa iti asumi faptul ca e posibil sa nu se schimbe? Singura trebuie sa iti dai răspunsul. Nu sunt terapeut, e doar părerea mea.
 6
Mirela de preferat este sa te desparti de un parazit,care traieste din munca ta! El nu se v-a schimba pentru ca nu stie sa aprecieze munca si isi v-a cauta femei care sa-l “adopte”.Gandeste-te ca iei de la gura copilului ca sa ti un barbat pentru sex!Nu te iubeste,nu te respecta ,doar traieste pe spinarea ta!Daca tu consideri ca nu meriti sa fi iubita si meriti sa fi folosita ca un obiect ,ramai cu el! D-zeu sa te binecuvanteze si sa iti vegheze viata!
 1
Înțeleg ca sunteți împreună de un an, cum s-a comportat el în tot acest timp? Lucra? Ce făcea în timpul liber? Locuia singur sau cu părinții? Ce anume v-a atras la el? Care erau așteptările dvs legate de ce o sa se întâmple când o sa vină el la dvs? Ați discutat despre asta?
 2
L-ati putea intreba ce planuri are pe viitoarele 6 luni-1 an, cred ca aceasta discutie v-ar lamuri ce decizie sa luati. Vrea sa fie intretinut sau se vede facand si el ceva pt a-si castiga existenta? Sarbatori cu bine!
Renunta, meriti ceva mai bun.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile