consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o sora de 12 ani jumate pe care nu o mai putem (nici eu, nici mama) intelege. Cum as putea sa-i vorbesc sau ce as putea sa fac in privinta ei?

Terapeuti RO 8:45am Apr 26
Mesaj:
Buna ziua!Va rog ajutati-ma si pe mine. Am o sora de 12 ani jumate pe care nu o mai putem (nici eu nici mama) intelege, ea sta cu mama. Ideea e ca nu ne mai asculta deloc, la scoala a inceput sa aiba rezultate deplorabile, nu o mai motiveaza nimic, minte foarte mult, se axeaza pe sport (face atletism si fotbal) si sta numai pe facebook continuu, posteaza tot felul de lucruri. Ea e mai dezvoltata fizic si multi baieti la scoala vor sa fie prietena lor, iar ea ar vrea sa fie cu unul mai mare, dar stie ca noi nu suntem de acord cu asta. Spuneti mi si mie, va rog, cum as putea sa i mai vorbesc sau ce as putea sa mai fac in privinta ei! Multumesc anticipat!

Florentina Coman 10:49am Apr 26
Se pare că acolo s-a declanşat un război şi ca în orice război, fiecare parte luptă cu toate forţele ca să câştige. Sora ta de 12 ani începe să-şi vadă propriul drum, chiar dacă drumul acesta nu este în acord cu morala sau cu valorile familiei. Cum s-ar putea face ceva? Împrieteneşte-te cu ea, faceţi tot ce puteţi să fiţi de aceeaşi parte a baricadei. Mai uşor accepţi un sfat de la un prieten decât de la o persoană pe care o percepi ca fiindu-ţi duşman. Este ceva în viaţa ei care a adus-o în situaţia asta, încercaţi să aflaţi ce anume: poate un eşec la şcoală, poate o anumită tensiune, poate chiar nu-şi mai doreşte succesul şcolar pentru că a descoperit ceva mai palpitant. Căutaţi sprijinul psihologului şcolar sau a oricărui alt specialist, o persoană neutră sau una care are acces la inima ei. Orice ar fi, războiul nu aduce decât victime, aşa că….

Carmen Caramlau 6:03pm Apr 27
Buna ziua. Aici vorbim despre educatie. Educatia se face in familie, iar aceasta varsta vine cu cele mai mari probleme. Disciplina ar trebui sa-i fie cunoscuta de la sala si e posibil sa fie singura limba pe care sa o inteleaga la momentul acesta. Orice parinte se poate impune daca isi doreste cu adevarat o viata mai buna pentru copilul sau. Pe de alta parte, stiti bine ca sunt situatii in care, indiferent de cat de mult ne dorim ca cineva sa se schimbe, acela nu o va face decat daca iti doreste el cu adevarat. De aceea cateva sedinte de terapie v-ar fi ajutat, ca sa gasiti impreuna ceea ce o motiveaza in acest comportament si cum ar putea schimba tiparele acestea negative cu unele benefice, pozitive. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed