Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea este extrem de posesiva, ma critica si ma santajeaza emotional.

Terapeuti RO 12:23pm Oct 7
Mesaj anonim:
Mama mea a fost tot timpul posesiva si severa cu mine, tatal meu o calma ff mult. Anii au trecut, el a murit, ea nu s-a schimbat. M-am casatorit, dar ea continua sa “ma sfatuiasca” si acum ff mult, dar desigur ca nu sunt cu toate de acord si ne certam de fiecare data. Se implica mult si in relatia cu sotul meu, il critica ff mult (desi uneori are dreptate), dar nu reuseste decat sa ma intoarca impotriva lui. Cum sa procedez cu ea? Terapia-exclusa (la 60 de ani nu concepe asa ceva), nu intelege de vorba buna, iar cand ne certam imi spune sa nu o mai sun ca ea nu poate sa ma vada cum ma chinui in familie (ea vede viata alaturi de sotul meu un chin-desi nu e asa). In schimb, ma santajeaza emotional: “daca o sa patesc ceva, o sa afli, din cauza supararilor cu tine am facut eu diabet” etc. Nu mai rezist… ma cert cu sotul meu deja, ma intoarce impotriva lui.
Multumesc!

Catalin Lazar 12:29pm Oct 7
Recomand sa faceti dvs. o dezvoltare personala. Este vorba de viata dvs. si de relatia cu sotul dvs. in care nu trebuie sa intervina mama… Aveti o dificultate interioara in a gestiona relatia cu mama dvs.

Alice Dinu 1:02pm Oct 7
Sunt dd acord cu Catalin, problema nu e ea, ci la dvs in modul de a gestiona ac relatie…recomand dezv personala sau terapie…

Cristiana Alexandra Levitchi 1:04pm Oct 7
Aveti nevoie sa invatati sa puneti limite in relatia cu mama dvs.

Psihoterapie Sibiu 7:07pm Oct 7
va recomand psihoterapia cognitiv-comportamentala deoarece asa puteti clarifica ce inseamna relatia cu mama vs relatia cu sotul pentru dumneavoastra. Se pare ca cele doua nu pot coexista. De altfel si aplicatiile in terapia de cuplu recomanda plasarea familiei de provenienta pe locul doi, la dumneavoastra se pare ca este inca pe locul intai.

Yumeiho Bucuresti 8:27pm Oct 7
.. mama dumneavoastra va manipuleaza … acceptati sau nu sa va lasati manipulata … da, ceva terapie (nu stiu de care) v-ar prinde bine (tuturor ne trebuie din cand in cand).

Nicoleta Stancu 7:35am Oct 8
Va recomand psihoterapia pentru a va clarifica relatia cu mama, pentru a vedea cum va influenteaza relatia. Pare sa aiba ceva influenta de va intoarce impotriva sotului.

Psihoterapeut Hinta Voinea Daniela 3:58pm Oct 8
Buna ziua,
Dar dvs ati incercat sa va duceti la psihoterapie individuala?
O zi buna in continuare.
Daniela Hinta

Malina Magda 9:58pm Oct 8
ar trebui sa impuneti niste limite mamei, oricat de severe ar parea initial, sa nu va mai lasati manipulata pana nu va fi prea tarziu. Mai multa tarie de caracter! Suntem oameni, nu mamaligi! Capul sus!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita