Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In copilarie am avut parte timp de abuzuri sexuale din partea fratelui meu mai mare, iar in viata adulta de relatii esuate din plin.

Terapeuti RO 1:23pm Mar 28
Mesaj:
Buna ziua,
Sunt o femeie in varsta de 28 de ani, in copilarie am avut parte timp de cativa ani la rand de abuzuri sexuale din partea fratelui meu mai mare cu aproape 10 ani(ma punea sa-l masturbez, ma atingea) . In viata adulta am avut parte de relatii esuate din plin, tind sa ma lasa pe ultimul loc pe mine si sa fac pe plac celor din jurul meu. De ceva timp sunt singura si am reusit sa imi constientizez valoarea si faptul ca merit mai mult, dar ceva ma tine in loc, ma face sa-mi spun ca nu merit nimic mai bun, sa ma multumesc cu ce am si sa ceresesc atentie si afectiune.
De cateva zile mi-am amintit fara sa vreau de aceasta etapa neagra din viata mea, sincera sa fiu este prima data cand vorbesc despre acest lucru chiar si in scris si as dori sa stiu daca aceasta experienta ascunsa acum in subconstientul meu ma face sa am aceste probleme de relationare, dorinta de a face pe plac, neputinta de a sta singura si neputinta acceptarii de sine?
Poate ar trebui sa mentionez ca mama mea inca din copilarie m-a facut sa cred ca ceea ce fac ma face sa ma iubeasca si accepte si nu ceea ce sunt, acest comportament inca il mai are, dar in masura in care pot il ignor.
Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!

Irina Puiu 1:40pm Mar 28
Si eu va doresc inca de la inceput numai bine si ma bucur pentru d-voastra ca ati scris despre abuzul pe care l-ati suportat din partea unei persoane apropiate. Din pacate, in general, abuzurile sexuale sunt comise de persoane apropiate victimelor-copii. Un asemenea abuz nu ramane fara ecou in sufletul si trupul victimei si chiar daca nu ramane in constiinta neaparat, efectele lui se pot simti pe alte cai, ca cele descrise de d-voastra, dar si altele. Vestea buna este ca exista posibilitatea de vindecare, daca va acordati ocazia si credeti ca sunteti pregatita, iar acea ocazie poate fi terapia individuala. Multa sanatate!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita