Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fratele meu are 28 de ani si nu mai iese din camera de vreo 5-6 luni. Fratele meu a fost marinar si cand are nevoie de mancare, apa sau altceva trimite sms mamei. Mama nu vrea sa faca nimic ca sa nu afle vecinii… Eu sunt intr-un scaun cu rotile si nu pot sa il ajut cu nimic.

Terapeuti.ro 8:00am May 27
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Ce pot sa fac cu fratele meu care nu m-ai iese din camera deloc, eu sunt intr-un scaun cu rotile si nu pot sa il ajut cu nimic, mama prefera sa ii faca toate poftele decat sa se interesezze de ceva si nu sunt bani nici de paine dar de psiholog la care nici nu cred ca ar vrea sa mearga.

Fratele meu are 28 ani.
Este sau a fost marinar, toti din familie i-a zis ca nu trebuie sa plece pe mare dar sa faca ceva nu sa se inchida sa nu m-ai vorbeasca cu nimeni. nu iese din camera cam de vreo 5-6 luni. Cand are nevoie de mancare, apa sau altceva bate in balustrazi sau trimite sms mamei, cred ca motivul ar fi ca de mic a avut frati mai mari si niciodata nu a fost rugat sa faca nimic iar acum cand a crescut mare si are o responsabilitate si trebuie sa faca ceva el crede ca poate tot fratii mari ar trebui sa faca ceva. Acum un an jumate mama sa despartit mama de tata si ne-am mutat, fratele mijlociu a facut credit sa ia o casa, din partaj sa completat la casa si idea a fost sa ne ajutam fiecare cu ce se poate, nu se astepta nimeni la asta.

Inteleg ca are nevoie de ajutor dar nu stiu cum. Eu sunt imobilizat, mama cred ca nu vrea sa faca nimic ca sa nu afle vacinii iar fratele mijlociu nu poate sa faca nimic din cauza ca se opune mama. Mie mie frica sa nu-mi faca ceva sau sa nu-si faca lui.


Fanache A. Remus 10:33am May 27
situatia descrisa e destul de complicata, dar ar trebui avute mai multe discutii atat cu familia cat si ulterior cu el. In primul rand trebuie constientizata problema de catre restul membrilor familiei si luata o decizie comuna legata de el, apoi inceput sa discutati fiecare cu el sa incercati sa vedeti ce simte si care sunt motivele pentru care el se comporta asa si ce aspiratii are in continuare de la viata lui (daca are) si sa incepeti sa il incurajati moral sa ia decizi singur si sa isi schimbe obiceiurile. Suportul moral al familiei e important, poate el are anumite probleme de care nu vrea sa discute cu familia, dar daca toti il incurajeaza si incearca sa il ajute poate se va deschide si va cere ajutor. Faptul ca nu va permiteti un terapeut este o problema, dar daca il ajutati moral sa treaca peste probleme poate ca nu e totul pierdut. Fiti insistenti dar nu stresanti, nu criticati si nu judecati, lasati-l pe el sa se deschida, voi doar aratatii ca are pe cine se poate baza, indiferent de problemele pe care crede ca le are.

Doina Zamfirescu 11:43am May 27
Din cele scrise de dvs. nu reiese daca el a avut mereu acest comportament. Adica, inainte de aceasta perioada (5-6 luni) ce s-a intamplat? Poate ceva a declansat toate acestea. In plus faptul ca este supraprotejat de mama dvs. nu a facut decat sa ii alimenteze comportaentul. Ideal ar fi sa vorbiti cu un terapeut. Exista asociatii care ofera acest gen de servicii gratuit. Cautati pe internet.

Ardus Cecilia 1:08pm May 27
E posibil sa fie o depresie sau o alta problema mai grava.Eu zic ca ar trebui o vizita la medicul psihiatru si sa stiti ca in spital si nu numai sunt psihologi care lucreaza cu CAS .Deci exista posibilitatea sa fie ajutat fara bani.Important sa doreasca asta…iar daca nu constientizeaza gravitatea problemei atunci este chiar rau.In primul rand CONSTIENTIZATA mama ca fratele chiar are o problema care trebuie tratata cu foarte mare seriozitate.Deci…cereti ajutor in primul rand la medicul de familie si spuneti ce vi se pare dv ca e in neregula apoi el va poate indruma spre cineva.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita