consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De câteva luni fiica mea a început să se uite la animeuri japoneze cu diversi vampiri, varcolaci si monstri, si parcă a început să se înrăiască. Parca nu poate face deosebirea dintre viata reala si fictiune.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună ziua ,
As dori un sfat in legatura cu fiica mea.
De câteva luni a început să se uite la animeuri japoneze cu diversi vampiri, varcolaci si monstri, si parcă a început să se inraiasca. Nu mai este fata mea buna si apropiata. Parca nu poate face deosebirea dintre viata reala si fictiune. Si-a creat un fel de lume paralela.
Daca nu ii faci pe plac incep amenințările ff urate .
Ce ma sfatuiti ? Cum sa procedez?

cati ani are fiica? In familie exista probleme? Anturajul ei se uita la acelasi lucru? Ati discutat serios despre ce simte?
 3
“Nu mai este fata mea buna si apropiata.” Copiii simt aceste mesaje “subliminale” din partea parintilor. Prima conditie intre parinte si copil este dragostea neconditionata, adica nu conteaza la cate animeuri si vampiri se uita, mami o iubeste si o accepta oricum. Va sfatuiesc sa ii transmiteti dragostea dvs. neconditionata cu fiecare fibra din corpul si sufletul dvs. Fata dvs. buna va fi mereu acolo in ea, dar se va departa si va parea “rea” daca simte ca dragostea si acceptarea dvs. e conditionata de ce face sau ce spune. Desi poate uneori vorbele ei sunt urate, mesajul este clar: “de la mama mea vreau sa primesc acceptare indiferent de perioada dezvoltarii mele. Nu vreau sa fiu certata pentru placerile mele mai mutl sau mai putin temporare: animeuri etc.”
 5
Si eu am fost genul care a urmarit asa ceva…..simti o placere si ca ai capata un anumit gram de curaj sa faci fata lumii reale….eu pe la 20 de ani pot sa zic ca am iesit din cercul asta..treptat se maturizeaza,dar presupun ca in interiorul ei,acum,o supara ceva…..nu stiu varsta….poate este legat de vrun baiat sau cum se intelege cu prietenii,iar prin asta,compenseaza tristetea cu placerea de a urmari animeuri.o noapte placuta!
 1
Ce înseamnă ca s-a înrăit? Ce înseamnă de asemenea amenințări foarte urate? Dvs care credeți ca ar fi cauza acestei schimbări în atitudinea ei? V-ati uitat de curiozitate la astfel de animeuri pentru a încerca să înțelegeți ce o atrage către aceste desene? Ați stat cu ea de vorba despre ceea ce va îngrijorează?
 2
Varsta e foarte importanta! Daca a aparut opozitionismul inseamna ca ceva in familie nu e bine! Nu animeurile sunt cauza! Ele sunt simptomele!
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed