consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea de 3 ani si 8 luni refuza sa mearga la gradinita. Dupa prima zi manifesta o repulsie totala.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Fetita mea de 3 ani si 8 luni refuza sa mearga la gradinita. Dupa prima zi manifesta o repulsie totala. Nu doarme noaptea, este agitata refuza alimentatia . In ultimele zile doar la ideea ca va merge la gradinita isi inducea brusc starea de voma. Am decis sa fac o pauza si sa nu o mai duc o perioada. In momentul in care i-am spus ca nu o mai duc si-a revenit complet. Imi motiveaza ca-i este frica sa o duc la gradinita. Ce ma sfatuiti sa fac ?

Probabil se întâmplă ceva la grădiniță cu educatoarele…am avut și eu un episod cu băiatul meu când era mai mic ,dar nu la grădiniță ci cu doamna care îl luă și care îl ținea până veneam eu de la servici.Plangea de mă.a focului când trebuia să îl duc și imiotiva că nu ii place de ea…Mai târziu am aflat că de fapt îl bătea.Asa că ,puteți încerca altă grădiniță…eventual
 2
La aceasta varsta se pot face primii pasi pentru dezvoltarea abilitatilor sociale dincolo de mediul familiei. Sigur ca necesita un efort de adaptare pentru copil si mama. Poate fi sustinut de intelegerea stadiilor de dezvoltare ale omului, alegerea rolului si locului social util. Cu blandete si fermitate veti reusi. Succes!
 2
Se pare ca este f dependenta de d-voastră. Aici e rolul d-voastră de a o ajuta sa socializeze și cu cei din afara familiei. Cu cât o ajutați sa învețe sa socializeze și sa se adapteze și altor medii va fi în ajantajul ei. Căutați eventual un ajutor specializat. Succes!
 2
Pregati-o, vorbiti-i despre avantajele gradinitei. Inventati seara povesti pline cu zane sau personajele ei preferate,lovesti care au loc evident la gradinita. Una din metodele de tratare a fobiilor este expunerea. Doamne fereste! Nu spun ca sufera de ceva. Dar facand analogie, mergeti cu ea la gradi la orele de plecare(cand nu mai sunt copiii care plang). Intrebati daca copiii sunt scosi intr-un parc . Duceti fata cand ies copiii in parc si incet-incet lasati-o cu ei. Succes
 2
Vomită pentru că nu vrea să “înghită” ideea de a merge la grădiniță
Nu ne-ati spus nimic despre fetita, cum este ea de obicei, cum se intelege cu ceilalti, daca se joaca cu alti copii, daca are si alte temeri, pana la ce varsta ati stat acasa cu ea….etc.
Asigurati-va ca nu este abuzata la gradinita(vedeti cazuri celebre deja, in media) de catre educatoare sau chiar copii, si doar daca ati exclus complet aceasta varianta, va puteti orienta spre alte metode de solutionare. Este comportament tipic a unui copil abuzat. Daca este nevoie, ii puneti microfon in jucarie, camera video etc. Multi parinti au ramas socati si au anuntat autoritatile, dupa ce au monitorizat pe ascuns ce se intampla de fapt la gradinita. Desi pot exista si alte motive, acesta este cel mai important de verificat, deoarece nu suporta amanare in caz ca ceva se intampla acolo
 1
Da, te înțeleg. Din experiența mea, am întâlnit mămici care retraiau de fapt un moment din copilăria lor odată cu intrarea copilului la grădiniță. Adu-ți aminte cum a fost la grădiniță pentru tine, intreaba-ti părinții și apoi fii sinceră cu fetița ta. Povestește-i blând, calm ce simți tu despre această etapă, ce emoții te învăluie : da, mami, este despre mine, mie îmi e teama de grădiniță, uite ce am simțit eu când am mers la grădiniță, dar știu mami că tu ești puternica și vei descoperi curând ce frumos este la grădiniță “. Azi puțin, mâine puțin și fetița va simți ca noua experienta grădinița este un loc sigur, de încredere. Succes și răbdare!
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile