consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As dori sa stiu daca alcoolismul se poate trata/vindeca prin hipnoza

Casa Nuntilor 8:46pm Jun 19
Buna seara,As dori sa stiu daca alcoolismul se poate trata/vindeca prin hipnoza.Multumesc!


Mihaela Manghiuc 9:57pm Jun 19
http://www.formula-as.ro/2005/664/medicina-naturista-25/hipnoza-terapeutica-5941

Catalin Lazar 3:52pm Jun 26
Psihoterapia poate fi de ajutor in general, sunt importante nivelul motivatiei persoanei in cauza de a renunta la alcool si masura in care constientizeaza ca are o problema.

Ludovic Sandulescu 1:12pm Jun 27
Siguranta 100% nu exista in nici o terapie. Depinde de multe. Cauzele alcoolismului sunt atat de variate si intotdeauna psiho-emotionale! Deci prin psihoterapie se si vindeca.

Catalin Lazar 6:43pm Jun 27
De multe ori cererea de hipnoza implica o anumita pasivitate, nu mi se pare un foarte bun predictor pentru a depasi o anumita dificultate, este ca o pilula care ar trebui sa te schimbe. Nu neg prin asta valoarea hipnozei, pun in discutie alegerea. Cand vrei sa depasesti o problema pe care o ai, este necesar sa te implici, sa realizezi anumite schimbari, transformari interioare. Implica o doza de disponibilitate de a depasi o suferinta asumata, o privare, dar la final iesi mai castigat, castigi resurse interioare pe care poti sa le folosesti si in viitor. Obisnuinta, placerea, nevoia de a bea nu dispare neaparat cu totul, realist este sa iei in considerare ca ai aceasta vulnerabilitate si ca va trebui sa o gestionezi si in viitor.

Cristiana Alexandra Levitchi 7:26am Jun 28
Pentru tratarea alcoolismului (mai ales daca este mediu sau profund) este nevoie de o interventie a unei echipe interdisciplinare formata din medici cu diverse specializari (interne, neurolog, psihiatru) psihoterapie si terapii complementare. Hipnoza in sine este o tehnica. Nici un psihoterapeut format in hipnoza nu face hipnoza ca vrea clientul in prima sedinta, ci in momenul cind este cazul. In rest e nevoie sa stie sa faca psihoterapie. Mituri ale hipnozei : http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2010/04/30/prejudecati-despre-hipnoza/

Cristiana Alexandra Levitchi 7:33am Jun 28
Nu prea exista rezultate pe termen lung in care sa nu fie implicate motivatia si responsabilitatea : http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com/2013/05/30/drumul-spre-noi-insine-nu-are-scurtaturi-2/

Ternei Attila 4:23pm Jul 4
Au fost cazuri si nu putine in care dependenta a fost solutionata doar prin hipnoza. Depinde de stilul de hipnoza practicat si cunostintele in ale hipnozei al practicantului/operatorului.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile