consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fetita de 5 ani, pe care am lasat-o cu mama mea, pentru a pleca in Italia, la munca. Dar cand am vrut sa o iau la mine a refuzat…

Terapeuti RO 8:39am Oct 24
Mesaj:
am o problema destul de grava … care imi tulbura liniste nu mai reusesc nici sa dorm…..
deci.. povestea e foarte lunga voi incerca sa va explic pe scurt …
am o fetita de 5 ani , pe care am lasato in urma cu 3 ani in romania cu mama mea pentru a pleca in italia la munca…de tatal fetei mam despartit inainte sa o nasc lucrurile nu mergeau bine intre noi ..in consecinta am decis sa plec in strainatate sa muncesc si sai ofer un viitor mai bun pt ca in tara nu am gasit de munca ……dar am plecat cu gandul ca o voi lua la mine dupa ce voi avea un servici stabil o casa stabila..(am suferit si sufar cumplit pt ca am lasato , ma simt ca si cum am abandonato,cred ca si ea sa simtit abandonata de la o zi la alta nu mai eram… mama zice ca nu ma cautat nu a plans nu a intrebat de mine… dar nu stiu ce sa cred .. ).. numai ca in primul an nu am putut sa o iau nu am gasit un servici stabil… dar mergeam la fiecare 3 luni acasa pentru o luna … si ea cu mama veneau o luna pe an la mine… vorbeam cu ea aproape in fiecare zi la telefon…nu stiu cand si cum dar fata a inceput sa imi spuna pe nume ..pt ca mama cannd o chema la telefon nui spunea hai sa vb cu mama ta ..imi spunea pe nume.. si a invatato sa ii spuna ei mama.. .. cand a inceput gradinita primi doi ani nu voia sa ramana .. plangea in fiecare dimineata … o intreba pe mama cand o lasa la gradi daca sigur merge dupa ea .. sigur nu o lasa acolo….nu se juca cu copii nu voia sa doarma la gradi…este foarte retrasa…
eu miam refacut viata …incet incet viata mea lucrurile au inceput sa ieie contur… am intalnit cu barbat minunat cu care mai am o fetita de 9 luni… dar cand a venit vremea sa o aduc la mine ea a refuzat nu vrea sa vina sa stea cu mine cu surioara ei si cu sotul meu…acum doua luni au venit la botez si era foarte incantata de surioaraa ei a plans cand a plecat dar nu a vrut sa ramana fata bunica …… am incercat in toate felurile dar nu vrea… dar nici mama nu ma ajuta de loc….no incurajeaza sa vina sa stea cu mine … din contra in fata mea fata ia spus ca ar vrea sa ramana la mine si mama ia spus ca nu se poate ea trebuie sa se intoarca cu ea acasa .. dupa aceea daca o intrebam daca vrea sa ramana la mine fata imi raspundea ca nu poate ca no lasa mami…..eu stiu ce sa fac,… eu ma gandit si la posibilitatea sa o iau la mine chiar daca nu vrea … este mica poate se obisnuieste .. dar mie frica sa no traumatizez .. sa nu aiba un soc … nu stiu ce sa fac datimi un sfat.. cei de facut ? de ce se comporta asa …?sunt disperata .. cum trebuie sa fac? ajutatima va rog frumos .. ce trebuie sa fac? sper sa imi raspundeti multumesc!

Daniela-Monica Guzu 11:04am Oct 24
Draga mamica, socul este de mult declansat, suferinta la fel Fetita se afla intr-o stare de ambivalenta emotionala si cognitiva foarte daunatoare, ambivalenta intretinuta de bunica. Fetita simte iubire si fata de dvs si fata de bunica, nu stie ce sa aleaga, de fapt nu poate alege. Este exact cum ati intreba un copil…vrei sa stai cu mama sau cu tata? Raspunsul? Va raspund tot cu o intrebare: vrei sa iti tai mana stanga sau mana dreapta? Si nu e deloc dura intrebarea. In acest caz copilul nu are cum alege, tutorele lui alege, sau legea. Inca se pot remedia toate futunile emotionale din sufletul acestui copil. Puterea si decizia nu sunt la el, furtuna emotionala este prea mult pentru el, nu mai il incarcati si cu putere si decizie. Aveti o discutie sincera si directa cu mama dvs si luati o decizie. Mult SUCCES!

Paula Ţintă 11:49am Oct 24
Trebuie sa fie cu tine. Tu decizi pana la urma daca vine sau nu la tine. Succes.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile