consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si sunt student la o facultate de profil tehnic pe calculatoare si tehnologia informatiei in Bucuresti. Sunt interesat de a face niste sedinte de terapie pentru a ma ajuta sa scap de fobia mea de insecte si in mod special de paianjeni.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Buna ziua, am 20 de ani si sunt student la o facultate de profil tehnic pe calculatoare si tehnologia informatiei in Bucuresti. Sunt interesat de a face niste sedinte de terapie pentru a ma ajuta sa scap de fobia mea de insecte si in mod special de paianjeni. Am aceasta problema de cand eram mic, crescand cu varsta am reusit sa imi controlez un pic mai bine atacurile de panica provocate de acestia (acestea sunt declansate si de a ma gandi la acestia).

Internetul nu prea m-a ajutat sa gasesc un terapeut specializat pe asa ceva in Bucuresti, asa ca sper ca poate o sa imi puteti recomanda pe cineva. NU sunt interesat de metode pe care sa le practic singur sau cu cineva acasa, fiind de parere ca numai o terapie ghidata de cineva cu experienta imi poate fi benefica in acest caz.

Motivul principal pentru care fix acum vreau sa demarez acest proces este dorinta de a calatori in viitorul apropiat in tari unde, spre deosebire de Romania, arahnidele sunt mult mai comune si mai “horror” ca sa zic asa (paianjeni care sar inspre tine, paianjeni gigant, etc).

Marilena Popa

In psihologie exista doua abordări majore in ceea ce priveste mintea. Prima este cea cognitivă, care se centreaza pe simptom si abordarea sa directa, fara a cauta cauza si fara a lua in calcul existenta sau influența inconstientului. Pe de alta parte abordarea psihodinamica porneste de la premisa ca simptomul are la baza un conflict inconstient si ca odata de acest conflict inconstient este descoperit si elaborat, simptomul isi pierde scopul si dispare de la sine. V-as recomanda o abordare psihodinamica- psihoterapie psihanalitica sau psihanaliza. Terapia dureaza mai mult insa rezolva lucrurile in profunzime si este un proces de autocunoastere in sine.
 3

Arina Anghel

Bună să-ţi fie ziua. Aceasta e singura fobie pe care o ai? Eu lucrez terapie psihodinamică, o formă de terapie de relaţie unde vindecarea este din profunzime şi simptomele (cum ar fi fobia despre care vorbești) nu mai au nevoie să existe. Doar că cere timp. Când ai nevoie să pleci?P.S. Şi eu am avut arahnofobie.

Cu simpatie,

Arina Anghel
Psihoterapeut integrativ şi psihosexolog

 3


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile