consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Acum, câteva zile am avut o nunta la care a participat si o prietena de grup cu soțul ei. Ea este o persoana ceva mai libertina, ii place sa stea mai mult cu bărbații iar problema mea este ca am fost pusă intr-o situație foarte neplăcuta la aceasta nunta.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna! Acum, câteva zile am avut o nunta la care a participat si o prietena de grup cu soțul ei .Ea este o persoana ceva mai libertina, ii place sa stea mai mult cu bărbații iar problema mea este ca am fost pusă intr-o situație foarte neplăcuta la aceasta nunta. Ii plăcea sa danseze cu bărbații ceva mai provocator având in vedere ca era si soțul ei prezent la aceea nunta . Dansand la luat pe soțul meu cu o cravata de după gât si la tras spre ea cu fata in sânii ei . Va dați seama ca nu mia plăcut la care m-am facut ca trec cu vederea dar la alt dans cand a venit alta persoana sa il ia pe soțul meu la dans am reacționat fara sa gândesc i-am zis sa termine ( vreau sa spun ca nu aveam motiv ptr aceasta persoana sa reactionez cum am reacționat ) dar fiindcă văzusem dansul cu cealaltă am avut un impuls care consider ca l-am facut fara sa vreau, practic nu știu ce mi sa intamplat . Evident soțul a vazut reacția mea si a vb cu mine , eu i-am spus ca nu mia plăcut cum a dansat respectiva cu el , iar el mia zis ca asa e ea doar ca știu asta dar părerea mea e alta ca ar vrea ceva cu soțul meu sau nu știu , de aceea va rog sa ma ajutați sa imi spune-ți daca aceasta femeie a facut bine având in vedere respectul fata de soțul ei si fata de soțul meu care era însurat . Va mulțumesc !

ne intrebati daca este ok ca o femeie casatorita sa danseze provocator cu alti barbati insurati? Sau ne intrebati daca este ok sa reactionati la acest comportament?
 3
Cata vreme partenerii isi permit asa ceva reciproc e ok. Daca pe unul dintre ei il deranjeaza (pe dvs.), atunci celalalt partener (sotul) va tine cont de faptul ca il deranjeaza. Stia sotul dvs. ca va deranjeaza? O alta intrebare ar fi: de ce nu ati reactionat la prima femeie, dar ati reactionat la a doua? Dvs. nu dansati? O terapie v-ar ajuta sa va cunoasteti mai bine.
 1
Ce inteleg eu din mesajul dvs este ca ati fost deranjata de comportamentul prietenei dvs, ca ati reactionat nepotrivit cand nu mai era cazul deoarece in timpul dansului prietenei cu sotul v-ati abtinut si ca va este teama ca prietena respectiva incearca sa il cucereasca pe sotul dvs si (avand in vedere comportamentul ei) ca ar putea sa o faca. Daca aceasta femeie a facut bine sau nu, nu putem judeca noi, cu toate ca asta ne cereti. Presupun ca daca ar fi fost deranjati de asta, sotul ei ar fi reactionat si sotul dvs la fel. Faptul ca sotul a remarcat reactia dvs si a incercat sa discute despre asta arata totusi ca este atent si ca ii pasa de cum va simtiti. Cred ca adevarata problema in situatia aceasta, este neincrederea dvs atat in propria persoana cat si in partenerul dvs, ceea ce se poate explora intr-o terapie. Numai bine!
 2
Draga doamna..reactia pe care ati avut.o in situatia a doua a venit in urma refularii din primul caz..normal ar fi fost sa reactionati atunci cand ati simtit sa o faceti daca aceasta situatie v.a depasit granitele stabillite in relatie de catre dumneavoastra si sotul dumneavoastra.
Nu vad sa aiba legatura neaparat cu lipsa de incredere..poate fi si asta..poate are legatura asa cum ati si spus cu notiunea de respect, cu ceea ce considerati ca se facd sau nu se face..asa cum ati si spus dumnevoastra nu v.ati putea permite sa aveti un astfel de comportament cu sotul altcuiva..deci este logic ca v.a deranjat gestul doamnei.
Sigur ca sotul a avut reactia unui adevarat gentelman. Daca insa ati fi avut alte asteptari de la el este iarasi normal sa doacutati cu calm si deschidere pentru a stabili si negocia granitele ambilor.
De asemenea daca considerati reactia prietenei dumneavoastra una deplasata iarasi este normal sa aveti o discutie ferma si civilizata cu ea in care sa va prezentati punctele de vedere si sa ii dati si ei dreptul la replica. Poate ea nici nu stie ca v.a suparat sau daca nu, are dreptul sa afle acest lucru pentru a sti ce sa faca intr.o situatie viitoare.
In final, pe scurt, cred ca totul este despre a.si seta fiecare granitele si limitele proprii cat si cele de cuplu.
Va sfatuiesc sa va simtiti relaxata si eliberata, in final toti suntem oameni si cat traim invatam! O zi frumoasa!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile