Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
tabara de dezvoltare personala asociatia lila

Tabara de dezvoltare personala – 1-6 mai, Valea Putnei

PERIOADĂ: (3O APR) 1 MAI – 6 MAI,
Puteți sta mai puțin, desigur, doar să ne anunțați, din motive lesne de înțeles…
Puteți (putem) sta și mai mult, ca să vă continuați practica/concediul, încă 1-2-X zile, ne înțelegem atunci în funcție de doritori și/sau vă înțelegeți voi direct cu dl Ștefan.

LOCAȚIE: localitatea Valea Putnei, la 16 km de Câmpulung Moldovenesc, între acesta si Vatra Dornei
(Pentru Bucureșteni: există un tren la ora 21.30 spre Vatra Dornei, care ajunge în Pojorâta la ora 6.16 dimineața, de aici vă recuperăm noi cu mașina, sunt câțiva km până la VP.)

Vom sta la pensiunea d-lui Ștefan Grosu: pensiunea are 9 camere a câte 2 locuri (cu pat dublu, mică baie sau baie comună, căldură multă și “fizică” și sufletească.)

Coordonatele GPS ale pensiunii sunt: 47 29 15,87 N; 25 22 02,04 E

MESE: vom avea asigurate 2 mese (lacto-vegetariene!), dimineața si seara (la prânz de obicei mâncăm din traistă = rucsac), mâncarea e excelentă, produsele sunt desigur, bio !
Puteți să mai aduceti cu voi câte ceva de mâncare, mai improvizăm/suplimentăm câte o masă; bucataria ne stă la dispozitie, dacă cineva vrea să gatească câte ceva bun – e binevenit!
cât despre alcool… NU și NU… și NU!

COSTURI: costul unei camere este de 70 ron/noapte, dacă stați mai mulți in cameră – va fi mai ieftin/persoană
Costul unei mese = 10 ron, deci calculați-vă în jur de 55-60 ron/persoană/zi = cazare + 2 mese, ca preț orientativ.

CONFIRMAREA PARTICIPĂRII: vă rugăm să o faceți până la data de 14 aprilie, telefonic sau prin email, precizând numărul de persoane, data sosirii/plecării și ce mai vreți dvs.

Având în vedere numeroasele solicitări deja existente pentru cazare in perioada respectivă si pentru a putea închiria toată cabana, vă rugăm să achitați un avansde 100 ron/persoana (nerambursabil daca va razganditi, din motivele de închiriere menționate mai sus), fie direct la sediul Asociației LiLA, fie în contul BRD deschis la sucursala Academiei, București, titular: Mihăiță Indra Cristina, IBAN: RO75BRDE410SV42821874100

ORGANIZATORII sunt:
dr. Lia Jitariu (0740757558, 0729544386),
Radu Sbîrnea (0743013046, 0737160611), radu.sbirnea@gmail.com,
Mihaela Price (0724283778, 0758518836)
Ei se vor ocupa de:  întocmirea listei de participanţi, cu data sosirii şi a plecării fiecăruia, repartizarea pe camere, stabilirea meniului, urmărirea respectării unei discipline elementare referitoare la încadrarea în program, strângerea şi achitarea costurilor aferente și altele.
Munca organizatorilor este benevolă și nu este deloc simplă, ar fi drăguț să le respectați eforturile și bunăvoința de a face ca lucrurile să meargă bine.
ECHIPAMENT: aveți nevoie (de fapt sunt obligatorii!): haine sport, de munte, de frig, de zăpadă,  (vom sta pe afară), ghete, bocanci etc., un rucsăcel + un izopren sau o păturică de stat pe jos.
o mare parte din program se va desfășura pe afară, dacă ne permite vremea, și poate chiar pe vreme mai urâtă, de ce nu.

În anunțul (”Despre taberele LiLA”, cât și pe site: www.asociatiaLila.org , sunt celelalte detalii: genul de program, tipul de practică, obiectivele, ”filozofia unei tabere”, regulamentul etc. Vă rugăm să consultați și acele materiale.
Bineințeles că puteți trimite anunțurile tuturor celor pe care îi considerați interesați.

Așa că nu ne rămâne decât să vă așteptăm cu drag!
Indra și ceilalți oameni LiLA

PS: un motto, la urmă:

A fost odată ca niciodată o pădure în care ziua cântau păsările, iar noaptea insectele. Copacii erau plini de flori şi toate creaturile pădurii zburdau, savurându-şi libertatea. Toţi cei care intrau în această pădure erau conduşi la Singurătate, care era căminul lui Dumnezeu, cel care locuieşte în tăcerea şi în frumuseţea Naturii. A venit apoi Era Inconştienţei, iar oamenii şi-au construit clădiri înalte de sute de metri, distrugând apele, pădurile şi munţii într-o singură lună. Templele erau construite din lemnul pădurilor şi din pietrele care susţineau solul acestora. Turle şi minarete se ridicau falnice spre cer, iar aerul s-a umplut de sunetele clopotelor, de imnuri de slavă şi rugăciuni.
Dar Dumnezeu s-a trezit fără casă…

Dumnezeu ascunde lucrurile punându-le în faţa ochilor noştri.
Stai! Ascultă ciripitul păsărilor,
Şuierul vântului prin copaci,
Sunetul valurilor oceanului
Priveşte copacii, o frunză care cade, o floare
Ca şi cum le-ai vedea pentru prima dată.
Ai putea stabili astfel, subit,
Contactul cu Realitatea,
Cu acel Paradis
Din care am căzut cu toţii
în copilăria noastră,
Alungaţi de propria noastră Cunoaștere…

Saraha, misticul indian, a spus:
”Cunoaște savoarea lipsei de Cunoaștere”…

Despre taberele LiLA

Taberele LiLA sunt tabere de meditație.
Nu ne vom conecta la nici o energie extraterestră, nu vom vorbi despre nici un înger, nu vom avea viziuni, nu ne vom întări personalitatea sau puterea minții, ba dimpotrivă, vom face totul ca să ne diminuăm egoul, căci aceasta este condiția sine qua non pentru evoluția spirituală reală. Orice altceva este doar o păcăleală a minții.
Așa că dacă vreți să vă păcăliți mai departe, să achiziționați noi tehnici ca să deveniți mai grozavi, din ce în ce mai grozavi, cred că tabăra asta nu este pentru voi.
Vom învăța în schimb ce este meditația și ce nu este meditația. Vom practica mult, vom experimenta (măcar vom încerca să experimentăm!) intrarea în starea de meditație: prin Vipassana, prin meditație statică, meditație în mișcare, dans, vom cunoaște mantre pentru meditație, vom vorbi despre mantre.
Vom încerca să clarificăm diferite noțiuni clasice ale școlilor spirituale, precum starea de martor, mintea oglindă, non-mintea, esența minții, vacuitatea, non-dualitatea, căci toate acestea au legătură cu meditația: acolo duce meditația și de acolo vine meditația.
Vom încerca și să le punem în practică.
Vom vorbi, desigur, și despre lucruri mai omenești, fiecare va beneficia de câte ceva din aceste discuții, potrivit nivelului său, potrivit înțelegerii sale actuale, potrivit nevoilor sale,  lucruri ”omenești” precum terapia iertării, oglindirea în celălalt etc. Dar mă voi strădui de fiecare dată să le explic măcar câte puțin și prin prisma ”neomenească”, cea a non-dualității, a vacuității, a Absolutului.
Pot să vă ofer o schiță de program, cam așa s-au desfășurat celelalte tabere ale noastre: asta înseamnă dimineața – aprox 2 ore de exerciții (yoga, qigong, multe tehnici de respirație, exerciții energetice), apoi micul dejun, apoi mici excursii, în pădure, pe deal, etc. (în care vom practica din nou, meditație în mișcare de data asta, alte tehnici de respirație, vom face pauze în care vom vorbi, etc). Prânzul se poate lua la pachet, iar masa de seară la cabană, în jurul orei 17-18. Apoi urmează alte discuții, dans, foc de tabără.
Aceasta este doar o schiță. Programul se adaptează din mers, în funcție de grup, de condițiile meteo, de evenimentele care apar pe parcurs, pentru că exact acesta este unul dintre scopurile taberei, de a sparge șabloanele și rigiditățile mentale, ale unor programe, ale ”cunoscutului”, etc., de a deveni mai adaptabili, mai fluizi.
Vom face multe tehnici de respirație, vom explica respirația normală, tehnici de curățare a chakrelor, a aurei, etc., poate vom avea un curs despre chakre, poate un curs despre mandale, unul de masaj, poate teatru (dacă protagoniștii vor putea veni cu noi).
Din nou, programul NU este bătut în cuie, el se adaptează nevoilor grupului, configurației energetice a momentului, subiectelor grupului, tabăra se creează ea însăși, la fel ca și viața.
Tabăra NU este un sejur de relaxare la țară, ci un prilej de practică intensivă. Vom face multe lucruri, nu sunteți obligați să participați la toate, dar poate că nu v-ar strica un grad de disciplină a practicii. Pentru că este nevoie de această disciplină, disciplina exterioară ar trebui să ducă la o disciplină interioară. Fără acest tip de disciplină interioară – din nou, nu există evoluție, nu există cale.
Există materiale atașate și despre disciplină: Regulamentul taberelor (este de fapt mai mult o rugăminte a organizatorilor mai vechi), mai este acolo o mărturisire scrisă de Lucian, tot despre nevoia de disciplină.
Așa că dacă nu credeți că va puteți supune unei discipline (de bun-simț!) a grupului, din nou, nu este pentru voi. Chestie din nou, de ego, și bun pretext tocmai de a lucra cu ego-ul vostru (dar e o chestie grea, știm cu toții).
Mai multe puteți afla de pe site-ul nostru: http://www.asociatiaLila.org , sunt acolo și poze din alte tabere. Dar mai ales ca să înțelegeți filozofia Lila. Taberele încearcă să fie o expresie concretă a acestei filozofii.
Vor exista perioade (multe!) de tăcere, de practică în tăcere. La fel, puteți citi despre Tăcere pe site. Vom vorbi despre dialogul interior al minții și despre Tăcere, ca și practică, ca și necesitate pe calea spirituală.
Din nou, dacă nu vă puteți păstra liniștea, măcar cea exterioară, măcar cât de cât, știți deja continuarea… Căci primul pas este liniștea exterioară, abia apoi ar putea veni și cea interioară, fără cea exterioară nu are cum, nu are unde să crească liniștea interioară.
Bineințeles că puteți veni cu propriile întrebări și probleme, ele vor constitui un bun punct de plecare pentru discuții.
Vor exista și sesiuni terapeutice, în grup și individuale, terapie energetică, remedii florale Bach, psihoterapie energetică. În urma discuțiilor vom putea face anumite exerciții practice (de vindecare a trecutului, de vindecare a relațiilor etc.).
Există exerciții șamanice, există terapie prin muzică (tobă, boluri tibetane, etc.).
Dar tabăra rămâne o tabără de meditație: vom încerca să ajungem la starea de meditație pe toate aceste căi, pentru că meditația este o stare și nu o tehnică, nu un exercițiu.
Meditația este o stare. Ea ar trebui să fie starea permanentă a fiecăruia, întreaga viață ar trebui să devină meditație.

Așa că dacă sunteți hotărâți să porniți pe o cale spirituală, vă aștept cu drag!

Indra
www.asociatiaLila.org



Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita