BUCURESTI si ONLINE | Formari: 1. Psihoterapie psihanalitica 2. Consiliere psihologica – teoria psihodinamica si teoria atasamentului – din septembrie 2019
Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti
Anunturi pentru formare de baza in:
1. Psihoterapie psihanalitica
2. Consiliere psihologica – teoria psihodinamica si teoria atasamentului
1. Formare in psihoterapie psihanalitica
Cu posibilitatea de cursuri online pentru candidatii din provincie
In luna septembrie 2019 va incepe un nou curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, curs adresat absolventilor sau studentilor in ultimul an ai facultatilor de psihologie, sau – cu conditia de a fi completat formarea universitara cu cursuri şi seminarii de specialitate – absolventi ai facultatilor de medicina (doar psihiatri), filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie, teologie.
Inscriere:
Inscrierile se fac in perioada: 5 aprilie 2019 – 20 iulie 2019
Cererea de inscriere la curs se va face prin e-mail la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.
Cererea va contine un CV si o scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 20 iulie 2019.
Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in lunile aprilie – iulie 2019, in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile se realizeaza de catre ACPPB.
Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire a cursurilor on-line (pe Skype). De asemenea, psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.
Descrierea cursului :
Cursurile (cu o durata de 12-15 ore/luna, timp de 3 ani) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17.30 – 20.30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10.00 – 13.00 sau 10.00 – 16.00, in strada Grigore Raducanu, sector 1 (zona Banu Manta, Bucureşti).
Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice
- Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2019;
- Costul modulului I: 330 ron / luna (pentru 12-15 ore/luna).
Modulul II: Un minimum de 200 de ore de psihoterapie psihanalitica individuala, cu o frecventa de minimum 2 sedinte/saptamana. cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I.
Formatorii pentru Modulul I si II sunt psihologi/psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB, sectiunea “Formatori” – CV aici.
Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de psihoterapeut sub supervizare, atestare emisă de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Pentru urmatoarea treapta, psihoterapeut specialist, formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuie continuate: sunt necesare cel putin 200 de ore de terapie personala in plus fata de cele 200 de ore realizate in cadrul primei trepte.
Detalii la rubrica Formare – Formare in psihoterapie psihanalitica – aici.
De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?
Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.
Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali/formatori/supervizori, cu formare teoretică şi clinică post-universitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.
ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.
Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.
Metode de formare unice in peisajul psihoterapeiei psihanalitice romanesti: Vizionare si dezbatere asupra unor consultatiilor filmate sustinute de formatorii asociatiei.
ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică.
Informatii suplimentare:
Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com
Asociatia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica din Bucureşti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care este formata din 90 de membri si 80 de candidati (in psihoterapie, consiliere si psihologie clinica). ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania, pentru a realiza formarea de baza a psihologilor clinicieni a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).
Detalii despre ACPPB aici: www.acppb.ro
2. Formare in Consiliere psihologica
Teoria psihodinamica si a atasamentului
Cu posibilitatea de cursuri online pentru candidatii din provincie
Un nou curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, curs adresat doar psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie va incepe in luna septembrie 2019.
Nota: Doar psihologii pot urma cursul de consiliere. Persoanele care au absolvit alte facultati (medicina – medici psihiatri, filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie, teologie) pot urma cursul de psihoterapie conform rubricii – Formare in psihoterapie psihanalitica
Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire a cursurilor online (pe Skype). De asemenea, psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.
Inscriere:
Inscrierile se fac in perioada 5 aprilie 2019 – 20 iulie 2019.
Cererea de inscriere la curs se va face prin e-mail, la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com.
Cererea va contine un CV si o scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dvs. pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 20 iulie 2019.
Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in luna aprilie-iulie 2019, in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile pentru interviu se realizeaza de catre ACPPB.
Cursurile (cu o durata de 12-15 ore/luna timp de aproximativ 18 luni) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17.30 – 20.30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10.00 – 13.00 sau 10.00 – 16.00, in strada Grigore Raducanu, sector 1 (zona Banu Manta, Bucureşti).
Descriere formarii:
Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice
- Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2019;
- Costul modulului I: 330 Ron / luna (12-15 ore/luna).
Modulul II cuprinde minimum 100 de sesiuni individuale de dezvoltare personala (psihoterapie personala), cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB, sesiuni realizate in paralel cu modulul I. Modulul II trebuie inceput la cel mult 6 luni de la inceperea modului I.
Este recomandat ca orele de psihoterapie individuala sa aiba frecventa de minimum o sesiune/saptamana, cu un consilier principal acreditat de asociatie. Este puternic recomandata frecventa de doua sesiuni/saptamana.
Formatorii pentru modulul I si II sunt psihologi/psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB, sectiunea “Formatori” – CV.
Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de consilier sub supervizare, atestare emisa de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Pentru urmatoarea treapta, consilier autonom, formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuie continuate: sunt necesare inca cel putin 50 de ore de terapie personala in plus fata de cele 100 de ore realizate in cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Nivelul de psiholog specialist in consiliere psihologica.
Descrierea completa a cursului: acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica
De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?
Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.
Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali/formatori/supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.
ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor, cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.
Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.
Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.
Pentru inscrieri la interviul de selectie, trimiteti un CV şi o scrisoare de intentie pana in data de 20 iulie 2019 prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.
Informatii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, email: asociatiadeconsiliere@gmail.com.
Asociatia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica din Bucureşti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care are 90 de membri si 80 de candidati (in consiliere, psihoterapie si psihologie clinica). ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania, pentru a realiza formarea de baza a psihologilor clinicieni, a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica si teoria atasamentului ) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).
Detalii despre ACPPB aici: www.acppb.ro