Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
aditie de os dentar

Aditie de os dentar

In momentul cand pierdem un dinte, osul din jurul locului gol lasat de dintele lipsa incepe sa se atrofieze. Acest proces de resorbtie osoasa poate sa apara si in cazul parodontozei. Astfel, dupa un timp, pierderea osului in zona respectiva modifica trasaturile fetei, ducand la un aspect imbatranit si totodata la imposibilitatea restaurarii dintilor cu ajutorul implanturilor dentare.

Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala care se insereaza in osul maxilar sau mandibular. Cantitatea si calitatea osului este foarte importanta in aceasta situatie pentru o restaurare dentara cu succes. In cazul in care acesta nu este suficient, se poate apela la operatia de aditie de os sau augmentare osoasa.

Ce este aditia osoasa dentara?

aditia sau augmentarea osoasaAditia de os dentar reprezinta o manopera chirurgicala prin care specialistul in chirurgie dentara mareste volumul de os din zona in care va fi inserat implantul dentar. Aceasta se poate realiza atat prin adaugarea de os recoltat chiar de la pacient, cat si cu os artificial 100% biocompatibil cu osul uman.

Operatie de aditie de os este simpla si nedureroasa. Se realizeaza o incizie la nivelul gingiei pentru a expune osul, iar peste acesta se adauga ulterior materialul de aditie osoasa care va crea noi celule osoase ce se vor unifica cu osul local. Materialul de aditie osoasa poate avea diferite forme, pulbere, granule sau chiar bloc. Peste acest material de augmentare osoasa se aplica ulterior o membrana de colagen care ajuta la crearea noului tesut os.

La anumiti pacienti, la care atrofia osoasa este mica, aditia de os se poate realiza concomitent cu inserarea implantului dentar. Aceasta decizia este luata de catre medicul implantolog care va efectua interventia de augmentare osoasa. In acest fel, aditia osoasa va ajuta la crearea unei baze solide pentru viitorul implant dentar care va inlocui radacina dintelui lipsa.

Cand este necesara o aditie de os?

O aditie de os dentar poate fi utila in urmatoarele cazuri:

  • In vederea salvarii unui dinte care risca sa fie pierdut – In cazul bolii parodontala avansate, resorbtia osoasa poate duce la mobilitatea dintilor si la riscul pierderii acestora. Pentru a-i salva, cantitatea de os din jurul dintilor afectati poate fi regenerata cu ajutorul aditiei osoase, astfel incat acesta sa poata asigura din nou suport si stabilitate dintilor care sunt in pericol.
  • In vederea inserarii implantului dentar – Implantul dentar inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Pentru o reconstructive dentara de succes cu implant dentar este necesar ca osul sa aiba un anumit volum si o anumita densitate. In cazul in care atrofia osului nu permite inserarea implantului, aditia de os este o solutia obligatorie pentru un tratament de succes.

Dupa realizarea aditiei osoase este necesara o perioada de cateva luni inainte de inserarea unui implantul dentar. In aceasta perioada materialul de augmentare osoasa lucreaza, creand noi celule osoase si un teren stabil si sigur pentru viitoarea restaurare dentara cu coroane, punti sau proteze dentare.

Care este pretul unei aditii de os?

Costul aditiei osoase este compus din manopera si materialul de aditie osoasa, care poate sa difere cantitativ si calitativ, in functie de caz. Exista mai multe tipuri de materiale biocompatibile pentru aditia osoasa si de aici si preturile pot fi diferite de la caz la caz.



Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita