Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sotul meu este musulman, iar relatia noastra s-a racit mult. Mi-e frica sa plec la el in tara, o tara araba, cu copilul. Daca va fi cazul, oare o sa am dreptul sa ma intorc singura, cu copilul, fara acordul lui?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:

Femeie 43 cu un copil cu autism. Sotul străin alta religie.Avem bilete dus intors la el in Țara ( tara araba).In ultimul timp relatia noastra s a racit mult.F.recent a mai aparut si problemă in legatura cu religia mea.( el se intreaba cum a dtat aproape 10 ani cu o ” crestina”?).Poate de asta nu mergea, ca el ma crede poate vumva ” murdară ” sau cine stie.Acum mi e frica sa plec la el in tara – si cu copilul), parca nu am incredere.Desi el acolo nu are ce ne oferi…Nu ma vad ostatica in alta lume si de felul meu gasrsc solutii si sunt o curajoasa, dar cumva ma simt constransa si nu imi place.El vrea sa stie dc merg sau nu.Spune ca dc pleaca singur , ramane acolo.Nu stiu ce sa fac….Oare mai am dreptul sa ma intorc singura cu copilul fara acordul lui si avand bilet dus- intors? Cobsult un avocat sau ce fac? La modul sau de abordare, imi vibe sa renunt la tot.Dezi imi va fi ff greu cu copilul special si singură

  • Carmen Sorici
    Carmen Sorici Da, dificil de raspuns de ceea este bine sa ai in vedere este binele copilului, adica ce posibilitati de tratament adecvat are acolo, daca tu ca femeie vei putea sa-l insotesti, cum sunt priviti copii cu problema lui in societatea araba, daca regulilesocietatii te vor lasa sa faci parte din viata lui avand in vedere ca el va avea mai mult timp nevoie de prezenta unui adult, s-ar putea ca tocmai religia ta sa fie considerata o cauza o bolii.De asemenea trebuie vazut daca vei avea ajutor in cresterea lui, el necesitand ingrijire permanenta. Poti consulta un avocat, cineva care s-a mai ocupat de astfel de probleme si este foarte bine sa-ti cunosti toate optiunile inainte.
  • Marincat Diana
    Marincat Diana Documentare temeinică în prealabil! Consulta un avocat care sa stie aspectele legislative de acolo
  • Dana Dica
    Dana Dica Buna ziua! Cunosc cazuri cand nu au mai fost lăsați se se întoarcă. Efectiv sechestrate sub supravegherea lor si a rudelor. Da, este legal in tara lor sa se poarte asa si nimeni nu o sa va ia partea. Alte cazuri in care s-au intors doar ele, fara copii, fiind obligate si alungate, sau au fugit de disperare sperând că își vor recupera copii. Au fost si cazuri televizate. Aceasta este o practică frecventa la arabi, nu un caz izolat. Acolo puteti avea “viata buna” adica ne sechestrata si neabuzata, in special psihic, doar dacă o sa va comportati ca o femeie musulmană supusa: la ordinele bărbatului si a familiei lui, la cheful lui sexual, fara sa comentati sau sa aveti dorinte proprii etc. Nu aveti dreptul la opinie sau decizie si dorintele dvs nu conteaza decat daca sunt in acord cu religia lui(unde femeia este un nimeni) GANDITI-VA BINE din ce motive doriti sa continuati langa un barbat rece, care nu va iubeste si va considera “murdara”. Cum ati precizat deja, acolo nu are nimic sa va ofere, de ce nu sta cu dvs aici? Ganditi-va bine, căci este o situație în care au fost si sunt multe femei și a căror rezolvare nu a fost una pozitivă. Va sfătuiesc ca un avocat experimentat pe asa cazuri, sa consultați intradevar. Analizați extrem de bine situația, daca merita riscul si eforturile dvs pt un soț care nu va respecta, care nu va iubeste( va consider murdară, e rece, vrea să rămână acolo definitiv fara dvs etc) si care nu are nimic de oferit pt dvs si in special pt copilul vostru. El deja este dominator cu dvs si va impune reguli, va spune ca si cum sa faceti , va da ultimatum(plec singur definitiv daca nu vii) acestea sunt semnale serioase de alarma. Mai ales că pe propriul teritoriu acest gen de barbati se transformă efectiv si nu in avantajul dvs. Daca aici mai joaca teatru pentru ca e o țară creștină, cunosc cazuri cand din înger s a transformat in demon in momentul cand au ajuns cu toții în casa și tara lui. Dvs chiar spuneti ca va vine sa nu va duceți. Ascultati-va intuiția si tineti cont siguranta dvs si de sănătatea și viitorul copilului. O familie este despre iubire, respect, acceptarea diferențelor etc. Nu este despre dominare, ultimatumuri, răceală și jignire partenerei(cum am putut să stau 10 ani langa o creștină..asta spune totul despre ce simte și gândește el despre dvs.) Cat despre a fi puternică și a găsi soluții….intr o țară arabă nu există putere si solutii pentru femei, din contra. Va doresc putere sufletească și înțelepciune. Viata poate fi grea, dar este frumoasă și merită traita, dar nu in umilinta. Doar bine va doresc
  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu va indemn si eu sa consultati un avocat inainte de a lua o decizie. Succes!
  • Andreea Huplea
    Andreea Huplea Din pacate confirm cele spuse de dna Dana Dica. Fara sa le jignesc cultura si mentalitatea, dar am avut ocazia sa interactionez cu cateva femei arabe in Londra, care si-au promis ca nu se mai intorc in tara natala tocmai din cauza tratamentelor aplicate femeii. Cu atat mai mult cei de alta religie sunt considerati “intrusii familiei”. Nu il cunosc pe sotul dvs, nu il judec, dar aceasta este normalitatea lor.
    Iar in legatura cu copilul dvs, probabil ca este inscris deja intr-o terapie, iar in functie de gradul de afectare puteti sa ii faceti incadrare in grad de handicap, iar dvs sa deveniti asistent personal. In acest caz beneficiati de salariul acordat de primarie si timpul necesar sa va ocupati de copilul dvs. Puteti sa cautati in localitatea dvs sau prin apropiere centre care ofera terapie pt autism la preturi modice, centrele fiind sponsorizate de Proiectele Europene.
    Va doresc succes si putere in gasirea celei mai bune solutii!
  • Emilia Zvîncă
    Emilia Zvîncă Buna. Cunosc un caz, in care copiii au fost duși in țara araba și “sechestrați” de familie. Mama a rămas fără copii, acolo la ei in țara nu a avut niciun sprijin din partea autorităților. A venit in România, televiziune, a umblat la ambasada, nu și-a văzut copiii câteva luni. Abia după mult timp, a reușit, (fără ajutorul autorităților), sa îl înduplece pe soț și sa își vadă copiii și s-au reîntors copiii in țara. Copiii au revenit in țara complet schimbați și reci fata de mama lor. Va rog sa va gândiți bine înainte sa mergeți acolo.
  • Frincu Rozalia
    Frincu Rozalia Poate vă sperie gândul că veți rămâne singură cu un copil special,dar nu sunteți singura din păcate, dar sunteți acasă , în țara dvs.. alături de rude , prieteni,Cât ar avea de suferit micuțul, căruia și așa îi este greu să înțeleagă lumea din preajma lui,dar aici el găsește un tratament dar acolo? ?
  • Cătălina Khasawneh
    Cătălina Khasawneh Intr- o țara araba, legea este făcută pe baza quranului. Astfel încât, dacă deja spune ca dacă pleacă singur nu se mai întoarce, tu trebuie sa știi fiind creștina, sau orice altceva ce nu e musulmană, atunci când soțul cere divorțul, copilul este încredințat automat tatălui musulman.
    Nici ambasada, sau orice alta autoritate nu poate schimba acest lucru.
    In quran așa se spune ca doar parintele musulman ii poate oferi educația necesară in spiritul Islamic.
    Dacă te- ai converti la islam și te- ai și căsători in islam, atunci când scrii cartea( echivalentul căsătoriei) poți cere diverse clauze in scris semnate in fata imamului( bani, custodie in caz de divorț….) aceste clauze sunt valabile doar dacă nu contravin quranului( de ex nu poți spune ca nu are voie la a doua soție, in schimb poți spune ca se poate căsători iar doar cu acordul tău scris… adică soluții se găsesc sa faci sa fie acceptata orice varianta in favoarea și pt protecția ta)
    Dacă ai fi musulmană, cumva ai avea șanse sa Primești custodia in caz de divorț, dar asta numai dacă el cere divorțul. Dacă o faci tu, tb sa existe dovezi clare, cu martori aduși! Studiază puțin partea religioasă și iti vei găsi singura răspunsurile . Dar doar dacă crezi ca plecarea acolo este benefică vouă ca și familie!
    Pune in balanța ce simți!
    Nu toți arabii sunt oameni rai… fiecare pădure e plină de propriile uscaciuni!
    Dacă răcirea in relație vine pe partea asta religioasă, sa știi ca exista multe cărți din care poți învața atât tu cât și copilul și mai sunt imami ce țin cursuri pe Skype.
    Tine doar de tine ce iti dorești și dacă lucrurile dintre voi mai pot fi salvate
    Chestia cu “sechestratul” sau tratamentele rele aplicate femeilor in aceasta lume cred ca este mult generalizată! Nu toți sunt rai și nici nu este legal așa ceva! Quranul acorda mare atenție femeii și mamei in general! Este respectata și iubita! Acum v- am spus, depinde de om și comunitate!
    Îmi pare rău pentru cazurile descrise mai sus!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita